5 redenen om van je bedrijf een succes te maken

By  |  0 Comments

Ik kom dagelijks vrouwen tegen die een ‘bedrijfJE’ hebben of willen gaan beginnen. Ik merk dan altijd dat me een onaangenaam gevoel bekruipt… Waarom zou je een ‘bedrijfJE’ willen beginnen? Zijn we niet ambitieus of lijden we aan valse bescheidenheid? Ik heb vijf redenen waarom je wel ambitieus zou mogen zijn en van je bedrijf een succes mag maken.

1. Ondernemen doe je vanuit een passie of een frustratie

De meeste mensen ondernemen om iets op de kaart te zetten of om een probleem op te lossen. Als dat voor jou ook een reden is, waarom zou je er dan niet voor zorgen dat je zoveel mogelijk mensen bereikt met jouw boodschap? Klein blijven helpt je niet om je doelen te bereiken, dus denk groot.

2. Pensioen in verleden tijd

Als je een beetje dezelfde leeftijd hebt als ik, en die kans is groot als je deze blog leest, kan het zijn dat je niet meer echt op een AOW of een pensioen op je 60-ste rekent. Wat de toekomst ook brengen mag, dat wij tot late leeftijd blijven werken is een feit, dus je kunt er dan beter voor zorgen dat je iets doet wat je leuk vindt. 

3. Doorbreek de gewoontes

Dat woord ‘bedrijfje’ is er in geslopen. Hoe vaak ik vrouwen niet hoor zeggen dat ze een bedrijfje hebben en hoe vaak ik zelf niet word gevraagd hoe het gaat met mijn ‘bedrijfje’ is niet meer op twee handen te tellen. Let er maar eens op, dan zul je zien hoe we dat met z’n allen hebben geadopteerd. Tijd om dat weer eens los te laten. Je hebt een bedrijf. En een hele goeie ook. 

4. Je bent niet gemaakt om klein te denken

Als je bedrijf eenmaal geboren is, heb je grootse plannen voor zijn toekomst. Dat komt vanzelf. Dat hoort er ook bij. Je ziet kansen, gaat leuke samenwerkingen aan, bereikt misschien de media en blijft zoeken naar mogelijkheden om je bedrijf beter/groter/mooier/gezonder te maken dan het al is. Want laten we eerlijk zijn: als het kleiner wordt, is er iets mis, dus dat wil je ook niet. Toch? 

5. Last but not least: leuke dingen kunnen doen is fijn

Het is fijner om genoeg inkomen te verdienen om je dromen na te jagen en te doen wat je leuk vindt, dan je iedere maand zorgen te moeten maken om de rekeningen te kunnen betalen. Toch? Alleen dat al is een reden om te genieten van het bedrijf dat je hebt en om te zorgen dat daar steeds meer inkomen uit komt. Als je een gezonde balans weet te houden tussen genieten en werken, zul je van ieder moment kunnen genieten. En dat is een cadeautje 😉

Genoeg redenen dus om ambitieus te zijn en je bedrijf te laten groeien. Loop je tegen financiële vragen aan? Ga dan even naar how2spendit.nl en lees daar de blogs of stel je vraag kosteloos aan een expert. Succes!

Deel dit artikel

Joella Opraus

Joëlla Opraus en Nathalie van Wingerden zijn de oprichters van How 2 Spend It. Voor SmartUp Network schrijven zij afwisselend over ervaringen uit hun onderneming How 2 Spend It. Beide dames zijn van mening dat financiële onderwerpen echt niet zo saai en ingewikkeld hoeven zijn, en dat het juist heel fijn is wanneer je je geldzaken op orde hebt. Daarom hebben zij dit platform opgericht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten + eight =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.