Ben je echt altijd zo vrolijk?

By  |  0 Comments

Op social media kom ik over als een blij ei. Altijd vrolijk en gezellig. In deze blog eerlijk antwoord op de vraag ‘Ben je echt altijd zo vrolijk?’

Mijn happy face op social media

Social media speelt een belangrijke rol in mijn privé leven, maar zeker ook in mijn ondernemersleven. Een groot gedeelte van mijn klanten leer ik kennen via social media. Maar ook ontmoet ik mogelijke samenwerkingspartners via social media.

Op social media sta ik bekend als the happy financial. En dat straal ik ook uit op de foto’s en video’s die ik post. Als een echte happy financial. Vrolijke kleuren, gezellige teksten erbij. Dus ik kan me goed voorstellen dat iedereen denkt dat ik altijd vrolijk ben.

Ben ik echt zo vrolijk?

Maar nu eerst antwoord op de vraag

‘Ben je altijd zo vrolijk?’

Ja, ik ben wel vaak vrolijk. Zeker niet altijd, maar wel vaak. Ik denk ook dat je je op social media niet anders voor moet doen dan je in werkelijkheid bent. Dat is gewoon niet vol te houden.

Bovendien moet je dat ook niet willen. Voor mensen die je ‘in het echt’ zien is het dan een behoorlijke desillusie als ze je de eerste keer ontmoeten.

Off days

Natuurlijk heb ik ook wel eens off days. Ik ben echt niet 24/7, 365 dagen in het jaar happy. Ik stap ook wel eens met het verkeerde been uit bed, moet ongesteld worden of heb gewoon geen zin in de dag.

Hoe ga ik dan om met social media? Want in het kader van zo echt mogelijk zijn, moet je dan ook jezelf laten zien toch?

Kort en krachtig chagrijnig

En dat doe ik dan ook. Maar heel snel en heel kort. Ik wil er namelijk niet in blijven hangen. Social media draait vooral om positief nieuws en met twee chagrijnige posts ben je al snel die zuurpruim die altijd chagrijnig is.

Dat is nou niet bepaald het beeld dat ik van mezelf wil laten zien. Want over het algemeen ben ik dat namelijk ook niet en ik wil voorkomen dat die twee posts ervoor zorgen dat mensen een heel verkeerd beeld van me krijgen.

Wat dan wel?

Dus wat doe ik dan? Ik post bijvoorbeeld bewust even niets. Beter niets dan een stuk chagrijn denk ik dan. Morgen weer een dag en dan is de kans groot dat ik weer happy ben.

Een dag zonder social media lukt dan ook best en zorgt er echt niet voor dat je volgers je gaan verlaten of je business instort.

Jouw mening!

Hoe denk jij hierover? Hoe ga jij om met off days? Heb je dan moeite met social media? Laat het me vooral weten!

Deel dit artikel

Ik ben Marjan (1985) en werk als financial. Mijn doel is om te laten zien dat financiën helemaal niet lastig of saai hoeven te zijn. Ik krijg er heel veel positieve energie van als ik zie dat mensen met behulp van mijn praktische tips aan de slag gaan met hun financiën. Dit doe ik voornamelijk via mijn blogs op thehappyfinancial.com. Daarnaast ben ik inmiddels negen jaar werkzaam als accountant waar ik ondernemers adviseer op financieel gebied.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.