Marieke interviewt Deniece: “Ik praat hard, ik lach hard, ik doe alles hard!”

By  |  1 Comment

Meet our SmartUp Team! Al onze bloggers kennen elkaar door en door op zakelijk gebied, maar wat doen ze eigenlijk in het dagelijks leven verder nog? Aan iedere SmartUp Blogger de taak om iemand uit het team eens flink aan de tand te voelen. Marieke trapt af en stelt al haar vragen aan Deniece…

Eén uur Skype had ik van Deniece von Harras nodig om haar beter te leren kennen. Wie heeft deze naam niet gehoord? Ze is de winnares van de Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar, heeft een goedlopend consultancykantoor, is oprichtster van NL Zakenvrouwen en heeft hét carrière- en ondernemersplatform voor ambitieuze talenten opgericht, SmartUp Network.

Een keiharde zakenvrouw

Dat is wat je zou kunnen denken na het lezen van de intro. Dat is toch niet de omschrijving die anderen haar geven. Mensen om haar heen spreken in termen als: toegankelijk, warm, hartelijk, direct en ambitieus. Zij maakt zich sterk voor diversiteit in het bedrijfsleven, voor anderen die beter willen worden in hun werk, die meer vertrouwen willen krijgen en het verschil willen maken. Deniece gaat voor kwaliteit en ze wil graag impact maken. Lastige vragen eigenlijk om te beantwoorden, merkt ze op. Er is namelijk zoveel Deniece.

Zoveel Deniece

Wanneer je Deniece spreekt gaat het vaak over werk, wat haar missie is en wat zij wil bereiken. Natuurlijk komt haar persoonlijkheid, haar kijk op het leven en gevoelens om de hoek kijken. Al moet je daar wel even je best voor doen. Niet dat ze het niet wil delen, je moet er gewoon naar vragen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb haar een paar anders-dan-anders vragen gesteld. Zo kwam ik achter haar guilty pleasure. Guess what? Deniece kijkt het liefst domme series, waar zij haar verstand op nul kan zetten. Net als heel Nederland kijkt zij ‘boer zoekt vrouw’ en ze zapt zo nu en dan naar de zender TLC. Overdag is zij al intelligent genoeg bezig.

Scherp

Hoe zij zelf haar zaag scherp houdt? Door heel veel te praten met anderen, te lezen en naar ondernemersevents te gaan. Zij is buitensporig geïnteresseerd in de vaktechniek en het werkveld. Hoe werkt het? Wat is jullie strategie? Waar zou ik jullie bij kunnen helpen? Zo tussen neus en lippen door zegt ze dan ook:,, ja het is mijn hobby, uhm ik bedoel passie.’’ Vond ik een leuke verspreking, aangezien het zoveel zegt.

Gaat alles dan van een leien dakje?

Nee hoor Deniece heeft, gelukkig, ook zo haar struggles. Zo is haar uitdaging op dit moment om te laten zien hoe relevant SmartUp Network is voor het bedrijfsleven en verschillende merken. Daarbij wil ze de kwaliteit en de impact die het platform heeft op de voorgrond zetten. SmartUp Network is namelijk het antwoord op de vragen die vrouwelijke carrieretijgers en ondernemers hebben.

Op persoonlijk gebied waardeert zij de kwaliteiten als tactvol zijn en mensen kunnen managen in de ander. Dat zou zij graag ook wat meer onder de knie krijgen. Niet dat het finaal misloopt of zij altijd tactloos is. Al ziet ze dat ze daar nog in kan groeien. Uit ervaring weet zij dat mensen tijd nodig hebben om te groeien en daar zou zij wat geduld voor willen opbrengen. Zodat het daarna, voor haar gevoel, sneller tot het gewenste resultaat leidt.

Wat we nog niet wisten, maar zeker wel willen weten over Deniece

 • Ze heeft maar liefst vijf meter kast met kleding, vier koffers vol met kleding die zij niet meer in de kast krijgt en over de 100 paar schoenen.
 • Ze laat zich kleden door Louen die veel Scandinavische merken voert.
 • Zij heeft een vriend waar ze 1,5 jaar mee samen is, ook hij is ondernemer
 • Een kat zou zij zijn, als ze een dier was. Eigenwijs, het eigen pad bewandelen, komt vanzelf weer terug, houdt van geaaid worden en is gracieus. Knap dat zij dat bedenkt, want ze is  allergisch voor huisdieren trouwens.
 • Muziek. daar wordt zij mee wakker en gaat daarmee naar bed. Denk maar niet dat er muziek aan staat tijdens het werken, want dan moet het stil zijn.
 • Zij is dol op haar vriend, familie, reizen en niet te vergeten Indisch eten.

Witte rijst, met kip smoor en gado gado

Dit is het antwoord op een vraag die ik niet heb gesteld. Deze voegt eigenwijze Deniece dus graag zelf toe. Oma maakt dit gerecht het lekkerst, al kan zij zelf ook een goed potje koken. Graag schuift ze aan oma’s keukentafel aan, het liefst één keer in de week. Waar zie je haar Moluks-Indische roots in het dagelijks leven nog meer in terug? Haar gastvrijheid, loyaliteit en vertrouwen.

Deniece sloot af met bergen complimentjes en met de vraag aan mij of mensen haar nu op een andere manier leren kennen. Deze vraag kan jij natuurlijk het beste beantwoorden. Heb je een kijkje in de Indische keuken van Deniece gekregen? Of heb je nog een prangende vraag voor haar? Stel hem dan hieronder.

Deel dit artikel

Marieke Franken

Ik ben Marieke Franken en ik ben teamcoach. Mijn missie: jouw werk leuker maken! Ik leer mensen loskomen van oude patronen, zodat zij naast logisch ook creatief kunnen denken. Dat maakt hun werk leuker! http://www.mariekefranken.nl

1 Comment

 1. Joella

  Joella

  May 9, 2017 at 9:25 am

  Superleuk om te lezen! Geweldig ook: dat is mijn hobby, uhh passie. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.