Prisca interviewt Lizzy: “Jup, dat is het leven van een working mom”

By  |  0 Comments

Meet our SmartUp Team! Al onze bloggers kennen elkaar door en door op zakelijk gebied, maar wat doen ze eigenlijk in het dagelijks leven verder nog? Aan iedere SmartUp Blogger de taak om iemand uit het team eens flink aan de tand te voelen. Onze fotograaf Prisca besloot om Lizzy beter te leren kennen.

Zo, Lizzy. Vertel eens, wie ben jij eigenlijk?

Ik ben enthousiast, een doorzetter, een piekeraar. Maar bovenal ben ik erg nieuwsgierig. Naar mensen, naar nieuwe landen en naar nieuwe verhalen. Ik ben een moeder, een stiefmoeder, een docent en ook een blogger. Op mijn website schrijf ik over vrouwen die hun ideale baan, hun droombaan hebben gevonden en hoe ze dat hebben gedaan. Die verhalen staan boordevol goede tips!

Wat breng je de lezers van SmartUp Network?

Verhalen met veel enthousiasme en passie. Ik houd ervan om mensen iets te leren dat ze verder kan helpen. De blogs zijn ook vaak gebaseerd op ervaringen waar ik zelf mee te maken heb gehad. Van het vinden van je droombaan tot aan hoe je assertiever kunt worden. Juist doordat ik er zelf mee te maken heb gehad, weet ik ook hoe belangrijk het is.

Heeft het krijgen van een kind invloed gehad op de (zakelijke) keuzes die je tot nu toe hebt gemaakt?

Ja, dat denk ik wel. Het is in het begin sowieso zoeken naar de juiste balans. Ik merkte dat ik, tijdens mijn ‘mama-dagen’ tijd over had als mijn zoontje sliep. Ik zocht naar invulling en uiteindelijk heb ik mijn passie voor schrijven weer op kunnen pakken. En natuurlijk moet ik heel veel plannen: welke afspraken kunnen wel, en tegen welke afspraken moet ik ‘nee’ zeggen. Ook dat heeft weer te maken met de juiste balans.

Eerst een blokkentoren bouwen met mijn zoon en daarna weer een zakelijk gesprek voeren met iemand anders, dat is het leven van een working mom.

Welke tips heb je voor de lezers van SmartUp Network?

Wees nieuwsgierig en zoek naar mogelijkheden. Dit is heel breed, maar ik bedoel dat je je buiten die ‘comfort zone’ moet begeven. Durf verder te kijken dan je eigen grenzen en sta open voor nieuwe mensen en ook voor nieuwe mogelijkheden. En ga gewoon beginnen met wat je leuk vindt. Ook al zijn het hele kleine stappen, maar begin. Niet morgen. Vandaag!

Wat wil je bereiken?

Dat zoveel mogelijk vrouwen werk doen dat ze leuk vinden. Want ik geloof er sterk in dat dit voor iedereen is weggelegd. Of je nu fulltime of parttime wilt werken, als ZZP’er of in dienst. En ik wil hierbij helpen. Door te coachen, te spreken of door erover te schrijven.

Hoe doe je inspiratie op?

Ik houd erg van lezen, dus ik haal veel inspiratie uit managementboeken of boeken van ondernemers en carrièrevrouwen. Denk bijvoorbeeld aan Lean In van Sheryl Sandberg. Daarnaast heb ik jarenlang quotes verzameld en er notitieboekjes mee vol geschreven. Altijd als ik een bad day heb, of inspiratie nodig heb, dan lees ik deze teksten en kan ik weer door.

Tot slot, zijn er nog leuke of gekke dingen over jezelf te vertellen?

Ik raak heel vaak en heel snel de weg kwijt, zelfs mét navigatiesysteem. Dat is een beetje gênant, ja. Maar ik ben eigenlijk altijd op tijd. Daarnaast houd ik enorm veel van sushi en salades en kan ik niet wachten totdat mijn zoontje oud genoeg is om Disney-film marathons mee te houden. Verder kan ik heel erg genieten van droge en flauwe humor en van lachende mensen. En natuurlijk van een lekkere cocktail of een dansje. Ow en ik haat regen, haha.

Weet je inmiddels alles over Lizzy? Of heb je nog een prangende vraag voor haar? Stel hem dan hieronder.

Deel dit artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.