Annelous interviewt Marjan: “Ik word chagrijnig als ik niet ga sporten”

By  |  0 Comments

Meet our SmartUp Team! Al onze bloggers kennen elkaar door en door op zakelijk gebied, maar wat doen ze eigenlijk in het dagelijks leven verder nog? Aan iedere SmartUp Blogger de taak om iemand uit het team eens flink aan de tand te voelen. Onze bloggers Annelous en Marjan gingen het gesprek aan. 

Ze staat elke ochtend om 6.00 uur op, sport zes dagen per week, functioneert echt niet zonder koffie, gaat het liefst op zondagochtend om 9.00 uur crossfitten, houdt enorm van reizen, werkt fulltime als accountant, doet over vijf jaar alleen nog maar wat haar happy maakt én is trotse eigenaar van het succesvolle blog ‘The Happy Financial’.

Hoe doet ze dit? Hoe klimt ze naar de top? Hoe houdt ze alle ballen hoog? En waarom gaat ze zo vaak sporten? Tijd voor een pittig vragenuurtje.

Ze zag een gat in de financiën

Wij vallen graag met de deur in huis Marjan. The Happy Financial is de naam van jouw blog maar financiën zijn toch saai en zeker niet happy/leuk?

“Haha, financiën zijn zeker wel leuk! Financiën zijn vaak helemaal niet zo lastig of zo saai als mensen denken. Juist als je je er wat meer in verdiept zie je hoeveel je eraan kan hebben. En ook: hoeveel rust het je geeft als je je financiën op orde hebt. Hierdoor kun je dan weer meer genieten van de dingen die jij écht leuk vindt.”

De vragen die ik van ondernemers krijg, zijn van een heel ander niveau.

Marjan ontdekte tijdens haar werk als accountant dat ondernemers moeite hebben om de makkelijkere vragen aan hun accountant te vragen of online te vinden.

“Natuurlijk hebben we het hier over verschillende soorten ondernemers, maar ik zag toch een verwachtingskloof tussen waar een accountant mee bezig is en wat de ondernemer van ons vraagt.” Tijd voor actie dus!

Ze beschouwt netwerken als marketing

Marjan nam deze actie wel heel letterlijk. Ze wist namelijk in zeer korte tijd – ze startte in september 2016 – een business te bouwen waar je u tegen zegt.

Heeft ze een strategie, een stip op de horizon of is alles puur geluk? Ze geeft ons gewoon een heel eerlijk antwoord: “Ik sta zelf af en toe ook nog te kijken van hoe snel het gaat! Ik doe vooral wat ik leuk vind en kan op social en mijn blogs mijn creatieve kant laten zien.”

Echt heel gaaf als ik een reactie krijg van iemand die mijn blog gelezen heeft en zegt dat ze er wat aan hebben gehad! Helemaal happy word ik daarvan!

Overigens betekent dit niet dat Marjan haar blog niet als een business beschouwt. Als geen ander weet ze namelijk hoe belangrijk het is om de zakelijke kant te benadrukken en je netwerk uit te breiden.

Netwerken en het bezoeken van events en evenementen zijn wat haar betreft de key to success. Sterker nog; ze beschouwt het als een onderdeel van haar marketingstrategie. Onthoud die tip!

Ze houdt van aanpakken en zit niet graag stil

Marjan houdt van aanpakken en zit niet graag stil; als ze iets doet, doet ze het all-the-way. Wat haar betreft zijn discipline en planning hierin de belangrijke sleutelwoorden.

“Als ik voor mezelf iets heb gepland, houd ik me daar ook aan. Dit was al zo in de tijd dat ik studeerde, in mijn werk en nu met bloggen. Mijn planning en agenda zijn heilig”.

Hoe enthousiast en ambitieus Marjan haar business drijft, zo is ze ook in het dagelijks leven. Naast haar snelgroeiende blog, werkt ze fulltime en is ze zes dagen per week een fanatieke sporter.

Als ik niet sport, word ik enorm chagrijnig

Wij zijn natuurlijk benieuwd of deze hardwerkende ondernemer zoveel sport om te ontspannen of om inspiratie op te doen – dat kan toch best op de yogamat?

“Ik merk dat ik het sporten echt nodig heb om te kunnen ontspannen. Doe ik dat niet, word ik ook heel chagrijnig, dus voor iedereen is het beter als ik zo vaak naar crossfit en yoga ga. Daarnaast is het zo dat je aan topsport doet als je een carrièretijger of ondernemer bent, dus een goede conditie helpt daarin zeker mee! Snel naar de sportschool dus!

Ze doet écht wat ze leuk vindt

Goed; fanatiek sporter, sociaal, ontzettend ambitieus, fulltime accountant en trotse eigenaar van een snelgroeiend, succesvol blog. Het lijkt erop dat alles bij Marjan vanzelf gaat. Is dat echt zo of wil ook zij soms het liefst haar serviesgoed tegen de muren kapotslaan?

“HAHAHA, nee zeker niet! En ook hier vliegt er regelmatig iets door de woonkamer,” antwoord ze lachend. “Ik heb zelfs een keer een wettenbundel DOOR een deur heen gegooid. Ik ben klein, maar wel sterk.” Crossfit hè…

Over 5 jaar doe ik alleen nog maar dingen waar ik happy van word

“Echt niet alles gaat vanzelf en van een leien dakje. Ik ben alleen wel echt het type ‘het glas is altijd halfvol’. Wat ook heel erg veel scheelt is dat écht doe wat ik leuk vind. Het bloggen is echt mijn passie, waardoor het me ook helemaal geen energie kost om te doen.

Sterker nog, ik krijg er juist super veel positieve energie van!” Doen wat we leuk vinden dus!

Deel dit artikel

Annelous Neven

Ik ben Annelous Neven, ondernemer, ambitieus, initatief- & energierijk. Ik ben gek op schrijven en vind het waanzinnig als ik mijn artikelen ter lering en ter inspiratie kan aanbieden. Mijn ambities en vaardigheden liggen in de communicatie, branding en PR en met mijn eigen bedrijf Another Note help ik dan ook maar al te graag organisaties, merken en bedrijven de interne en externe beloftes waar te maken en identiteiten (weer) tot leven te brengen. We streven hierbij continu naar uniciteit, perfectie, diversiteit en innovatie om kwalitatief de meest hoogwaardige en meest unieke identiteiten te creëren en uit te kunnen dragen; in beeld en geschrift.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + 20 =