Marjan interviewt Linda: “Knowlegde is power”

By  |  0 Comments

Meet our SmartUp Team! Al onze bloggers kennen elkaar door en door op zakelijk gebied, maar wat doen ze eigenlijk in het dagelijks leven verder nog? Aan iedere SmartUp Blogger de taak om iemand uit het team eens flink aan de tand te voelen. Onze bloggers Linda en Marjan gingen het gesprek aan. 

Eerst toch de zakelijke kant

Wij zijn natuurlijk business babes en continu bezig met bloggen. Bloggen is voor ons werk en privé en andersom, daarom stel ik Linda eerst een paar vragen over haar succesvolle blog lindasresources.nl, die dus eigenlijk ook over haar privé gaan.

Want waar komt haar passie voor het HR vak vandaan? Heb je dit altijd voor ogen gehad?

“Na de HAVO ben ik de incassowereld ingegaan, na een bijbaan in debiteurenbeheer. Op dat moment wist ik nog niet goed wat ik wilde gaan doen. Mijn moeder is HR manager en op die manier kwam ik in aanraking met het HR vak. Ik ben dol op werken met mensen en het HR vak is zo breed dat ik nog allerlei kanten op kon gaan. In deeltijd ben ik de opleiding Human Resource Management gaan volgen aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast deed ik direct werkervaring op in diverse HR banen. En het HR vak is mij op het lijf geschreven. 

Wel is een opleiding best pittig, naast een 36-urige baan, maar zeker de moeite waard.”

Op de vraag of Linda altijd gedacht heeft om een blog te starten, antwoordt ze: 

“Ik liep er al een paar jaar tegenaan dat ik steeds meer privé moest laten om mijn werkweken vol te kunnen houden. De klachten werden steeds erger, maar wat ik ook deed, niets hielp. In 2015 kwam dan eindelijk de diagnose: Ik heb een zeldzame spierziekte, net als mijn zusje.

Vanaf dat moment wist ik dat ik mezelf eigenlijk kapot aan het werken was en dat ik drastisch iets moest veranderen. Mijn tijdelijk contract werd niet verlengd en ik ging de ziektewet. Een intensief revalidatietraject volgde en ik wist dat ik nooit meer voor een werkgever kon werken.”

Stilzitten is geen optie

Poe, dat is wel heftig voor zo’n jong iemand, dat je dan toch de energie vindt om je eigen blog te starten. Linda vertelt:

“Stilzitten kan ik niet en kennisdelen vanuit het HR vak vind ik echt fantastisch.

Het is mijn hobby omdat ik niet kan sporten zoals andere mensen. Ik hoop er ooit in de toekomst mijn inkomsten uit te kunnen generen. Ik had bedacht dat voor mijzelf werken wellicht wel een optie was omdat ik dan eigen werktijden kon inrichten. Het is dan mogelijk om kort iets te doen, waarna ik al snel pauze moet houden. Voor mij betekent dit dat ik plat moet gaan liggen en mijn lijf rust moet geven.


Alleen hoe ga je opvallen tussen zoveel ZZP’ers en waarom zouden klanten kiezen voor mij? Iemand met een spierziekte? Daarom startte ik mijn blog, zodat ik zou gaan opvallen en veel mensen al gratis kan helpen met alle artikelen die ik deel.’’

Wow, goed bezig! Waar ben je het meest trots op?

“In korte tijd groeide mijn blog enorm en liepen de bezoekersaantallen al gauw naar de 5000 + unieke bezoekers. Ontzettend gaaf dat er toch zoveel vraag is naar HR informatie in begrijpelijke taal. Ik sta met diverse artikelen op de eerste pagina van Google.

Super trots en gaaf natuurlijk.”

Toekomstplannen

Okee, stilzitten is geen optie en Linda gaat er vol voor! Dan heb je zeker ook mooie toekomstplannen?

“Ik zie mezelf over 5 jaar een succesvolle blog runnen. Op deze manier wil ik laten zien dat ik met mijn hobby nog meer mensen kan helpen, nog meer lezers en een nog groter bereik. We shall see! Ga je me volgen?”

En heb je ook een quote die je daarbij helpt?

“Knowledge is power!

Ik ben van mening dat iedereen HR kennis moet bezitten. Ik deel alles wat je moet weten en dit gaat er vroeg of laat voor zorgen dat jij POWER zult hebben en situaties kan opvangen als werkgever maar ook als werknemer.

Je kan dingen gaan sturen en je weet wat wel en niet mogelijk is. Hierdoor kan je betere keuzes maken en schade beperken. Je kan beter voor jezelf opkomen!”

Linda is verslaafd aan…

Gedreven, ambitieus en honger naar kennis! Ik denk dat ik een goed beeld heb van de zakelijke Linda. Nu even wat net zo belangrijke zaken: Heb je een verslaving waar wij niets vanaf weten?

“Oeeee mijn sneaker en zonnebrillen verslaving! Ssssst niet doorvertellen!

BERG MIJN PINPAS MAAR GAUW OP!”

Linda’s favourites

Om af te sluiten, zou je onderstaand lijstje kunnen afmaken?

  • Mijn ideale vakantie: een huisje op palen op de Malediven! Ooit komt die dag dat jullie foto’s op Instagram voorbij gaan zien komen. Hier droom ik al jaren van.
  • Mijn ideale weekend: Uitgerust genoeg zijn om leuke dingen met vrienden en familie te kunnen doen. Zondagavond is standaard chill avond met mijn lief op de bank.
  • Mijn ideale date: drankje doen met een hoop gelach en gekkigheid.
  • Mijn ideale feest: I love festivalletjes! Wat kan ik hier van genieten, met een drankje in de zon los op heerlijke muziek. Dit jaar voor het eerst op Tomorrowland geweest in België! Bizar zo gaaf!
  • Mijn ideale verwenmoment: Na het eten met een kopje thee en chocola op de bank GTST kijken.
  • Mijn ideale eten: Fastfood :O Sushi, Tapas, Spareribs en de verse warme grillworst op de zaterdagmarkt van de slager.
  • Mijn ideale auto: Mijn nieuwe BMW’tje, recent een automaat gekocht omdat ik teveel kramp kreeg van het schakelen en de koppeling. Totally in love with my new white pearl!

Deel dit artikel

Ik ben Marjan (1985) en werk als financial. Mijn doel is om te laten zien dat financiën helemaal niet lastig of saai hoeven te zijn. Ik krijg er heel veel positieve energie van als ik zie dat mensen met behulp van mijn praktische tips aan de slag gaan met hun financiën. Dit doe ik voornamelijk via mijn blogs op thehappyfinancial.com. Daarnaast ben ik inmiddels negen jaar werkzaam als accountant waar ik ondernemers adviseer op financieel gebied.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 10 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.