Tessa interviewt Annelous: “Ik neem niet snel genoegen met minder”

By  |  0 Comments

Meet our SmartUp Team! Al onze bloggers kennen elkaar door en door op zakelijk gebied, maar wat doen ze eigenlijk in het dagelijks leven verder nog? Aan iedere SmartUp Blogger de taak om iemand uit het team eens flink aan de tand te voelen. Onze redacteur Tessa ging het gesprek aan met blogger Annelous.

Wie in de SmartUp groepsapp zit, weet dat Annelous altijd de eerste is die met een scherpe, gevatte opmerking klaar staat. Ik was dan ook zeer benieuwd naar zowel de ondernemende Annelous als de persoon achter de ondernemer. We beginnen met ondernemende Annelous!

Wie is Annelous in 5 woorden?

Ik val meteen met de deur in huis als ik vraag om Annelous in vijf woorden te beschrijven. “Vijf? Dat is wel veel hoor! Even denken; ambitieus, doordouwer, eigenwijs, enthousiast, sportief. Het ambitieuze aspect en doordouwen komen wel goed samen, ik neem niet snel genoegen met minder. Af en toe ben ik zeker een tikkeltje eigenwijs. Daarnaast vind ik het leuk om mijn eigen enthousiasme over te brengen op anderen.”

Ik neem niet snel genoegen met minder. Eigen in alles wat ik doe, ga ik er 200% voor.

Welke expertise breng jij aan het SmartUp team?

“Ik blog veel over communicatie en het PR-vak om de lezers te enthousiasmeren over het werkveld en meer te leren. Van inzicht over het vak en hoe ze het kunnen inzetten tot de beste manieren en natuurlijk tips & tricks.”

Wat wilde je vroeger worden?

“Marianne Timmer! Ik ben opgegroeid met schaatsen, het zit in de familie. In die tijd was ze heel goed, won ze gouden plak na plak en ging ze naar de Olympische Spelen. In ieder vriendenboekje schreef ik vol trots dat ik Marianne Timmer wilde worden. Eigenlijk super jammer dat dat me niet gelukt is met alle technieken van tegenwoordig. Ik ben nog steeds wel heel sportief; wielrennen, hardlopen, schaatsen, fitness, ik doe het allemaal.”

Welke gebeurtenis in je (werkende) leven is belangrijk voor je geweest?

“Al van jongs af aan riep ik dat ik ooit voor mijzelf zou beginnen. Ik ging met de flow mee, overal waar ik kwam wilde ik zoveel mogelijk leren en kennis opdoen. Mijn beslissing om door te zetten is eigenlijk heel cliché; ik kwam thuis te zitten door een hernia en mocht een aantal maanden niet werken. Dan ga je nadenken, heel veel denken, en toen moest ik het gewoon doen. Dit was het moment om een eigen bedrijf te starten. Tot nu toe heeft het goed uitgepakt haha.”

Wat is de belangrijkste les die jij ooit hebt geleerd? En van wie heb je die les geleerd?

“Mijn opa zei vroeger ‘aan kennissen hebben je meer dan aan kennis’. Als je de juiste mensen om je heen verzamelt, moet je hen nooit laten vallen. Bouw je netwerk op, opdrachten komen via via. Zeker nu ik een eigen onderneming heb, merk ik dat dit een waardevolle les was. Je bereikt zoveel meer als je relaties goed onderhoudt.”

Waar staat Annelous over vijf jaar?

“Bedrijven helpen vind ik geweldig, daar krijg ik het meeste energie van en hier zou ik mij op willen focussen. Wie weet ligt er zelfs personeel in het verschiet! Op de lange termijn zou ik mijzelf ook willen specificeren in een branche. Helemaal te gek lijkt het me om spreker te zijn, bijvoorbeeld door leerlingen te motiveren en inspireren met mijn ervaring. De media zit ook nooit stil, dus daar blijf ik in meegaan.”

Wat zijn jouw valkuilen?

“Ik ben vrij chaotisch, het pluspunt is dat ik veel tegelijk kan, het nadeel is dat ik te veel wil doen. En als ik ooit voor een publiek wil spreken, moet ik misschien eerst werken aan mijn speeches. Ik praat namelijk veel en snel haha!”

Wat weten we nog niet van Annelous?

We zouden nog uren kunnen praten over de ambities en dromen van Annelous, maar het is ook een interview om de persoon achter de professional te leren kennen. Vandaar dat ik ook eens ging snuffelen naar een aantal persoonlijke ins & outs. Wist je dat…

  • … ze liever het lichaam van een 30 jarige zou willen hebben dan de geest van een 60-jarige? “Wijsheid komt met de jaren, dus daar geloof ik ook in. Levenservaring kan je toepassen, ik zou niet willen stilstaan terwijl de rest van mijn omgeving doorgaat. En dan kan ik natuurlijk nog op mijn 90e racefietsen.”
  • … ze een onwijs ochtendhumeur heeft? “Toen ik twaalf was, zeiden mijn ouders zelfs geen goedemorgen meer tegen me.”
  • … ze niet kan zingen, maar dit wel graag luidkeels doet op werk en in de auto?
  • … ze het stiekem heel fijn vindt om in geitenwollen sokken GTST te kijken? Verstand op nul, sokken aan, knot op de hoofd en een zak chips.
  • … ze nog nooit gehuild heeft bij een film? “Maar ik ben geen harde tante hoor! Ik houd gewoon heel erg van actiefilms.”
  • … ze graag nog eens zou willen dineren met Mark Zuckerberg? “Ik heb zo veel vragen voor hem!”
  • … op een perfecte dag haar wekker nog steeds om 06.00 uur staat?
  • … je haar vaak werkend op een terras in Rotterdam kunt spotten? “Ik raak geïnspireerd door de mensen die om me heen zitten en die voorbij lopen.”

Heb je zelf nog vragen voor Annelous? Stel ze hieronder of zoals alleen Annelous het weet te verpakken: “Je kunt altijd een kijkje nemen op mijn website!”

Deel dit artikel

Tessa van Stijn

Van girlboss naar droombaan. Ik ben Tessa, Online Marketeer bij de drie leukste webshops van Nederland: Weddingdeco.nl, Partydeco.nl en Welovedeco.nl. Iedere dag is voor mij een feestje! Dagelijks houd ik me bezig met online marketing, social media, taart eten en confetti strooien. En dat het liefst onder het genot van een heerlijke cappuccino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =