Jij als carrièretijger kan niet zonder huismussendag, wedden?

By  |  2 Comments

De ene collega heeft nog een gaver weekend achter de rug dan de ander. De agenda’s zijn goed gevuld. Social media staat bol van alle leuke momenten die jouw vriendinnen beleven. Toch durf ik te wedden dat jij niet zonder een huismussendag kan. Ik geef je hieronder de redenen om zo’n dag in te lassen.

Wat te doen op een huismussendag?

Gewoon van alles waar jij op dat moment zin in hebt. Lekker de hele dag netflixen. Of een cake bakken. Jouw bucketlijst invullen of juist afstrepen. De kast eens flink uitmesten. Die stapel met tijdschriften doorlezen. Weer eens piano spelen. Een telefoongesprek hebben met iemand die je al lang niet gesproken hebt. Een voetenbadje nemen en je nagels lakken. Kortom van alles waar je normaal de tijd niet voor neemt en wat je thuis kunt doen. Dat is voor mij een huismussendag.

Huismussen is geen geitenwollensokkengedoe

Het woord alleen al. Huismussen. Klinkt in ieder geval als iets wat je in de herfst of winter doet. Niet als het zonnetje schijnt en de terrassen volstromen. En toch ben ik van mening dat je, in welk jaargetij dan ook, af en toe een huismussendag moet inlassen.

1 | Je wordt weer heerlijk ZENNNN

Door te doen waar jij op dat moment zin in hebt, kom je even helemaal tot jezelf. Je luistert naar wat je zelf WILT doen in plaats van MOET doen. Mijn voorkeur heeft het om die dag ook offline te zijn en geen klok in de buurt te hebben. Gewoon go with the flow en ontdekken welke behoefte ik op dat moment heb.

2 | Je komt toe aan dingen die je normaal laat liggen

Door al het rennen en vliegen en de sociale verplichtingen die je hebt, kom je zelden toe aan de vraag waar heb ik nu ECHT zin in? Oke, een kast opruimen staat bij mij niet op nummer 1. Tegelijkertijd als ik het gedaan heb, dan geeft het me wel een voldaan gevoel. En het scheelt me vaak wat blauwe tenen, omdat niet alles meer uit de kast valt maar netjes is opgeborgen.

3 | Verveling zorgt voor meer creativiteit

Denk eens terug aan de tijd dat je jong was, een kind. Toen had je ook wel eens momenten of dagen dat je je verveelde toch? Misschien was iedereen in de buurt op vakantie en was je die dag op jezelf aangewezen. Je wist niet goed wat te doen. En wat deed je dan? Je verveelde je gewoon.

En door die verveling doe je een appèl op jouw creatieve denkvermogen. Je ontdekt wat er wel mogelijk is of je schept zelf nieuwe kansen. Vandaag de dag zijn we zo snel afgeleid door alle prikkels, dat we bijna niet meer weten wat verveling is. Toch moedig ik verveelmomenten op volwassen leeftijd zeker aan!

Wedden dat jij het kan!

Dus niet alleen thuiszitten als je ziek bent of helemaal op bent. Nee, gewoon lekker één keer in de maand een dagje voor jezelf inplannen. Geen verplichtingen, geen to do lijsten en alleen maar doen waar jij helemaal zin in hebt. Wat komt er het eerste bij je op? Wat zou jij op zo’n huismussendag willen doen?

Deel dit artikel

Marieke Franken

Ik ben Marieke Franken en ik ben teamcoach. Mijn missie: jouw werk leuker maken! Ik leer mensen loskomen van oude patronen, zodat zij naast logisch ook creatief kunnen denken. Dat maakt hun werk leuker! http://www.mariekefranken.nl

2 Comments

 1. Aileen

  January 4, 2018 at 2:44 pm

  Heel herkenbaar. Ik ga tussendoor ook wel eens bewust ‘gedachteloos’ afwassen op kantoor. Die momenten plan ik in wanneer ik even vast loop. Dan krijg meestal de beste ideeën.

  • Marieke Franken

   Marieke Franken

   January 4, 2018 at 4:38 pm

   Hi Aileen,

   Iets gedachteloos doen is sowieso prima! Lekker verstand op nul, dan ben je erna weer opgeladen.
   En jouw collega’s boffen met de schone vaat 🙂
   Zie jij hoe collega’s het anders aanpakken? Zodat zij nieuwe ideeën krijgen?
   Gewoon even benieuwd!

   Met een creatieve groet,
   Marieke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 13 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.