Concentratiedip op je werk: zo deal je hiermee!

By  |  0 Comments

Picture this: vrijdagmiddag, half 3, jij achter je bureau op kantoor en eigenlijk even geen zin of motivatie om heel hard aan de slag te gaan. Je concentratie laat je in de steek en Facebook is even je beste vriend.

Helemaal niet erg om even afgeleid te zijn, maar als je het druk hebt of deadlines moet halen, kan een concentratiedip knap lastig zijn. Hoe deal je met een gebrek aan concentratie? Zo dus!

Zo versla je de concentratiedip

1 | Let op je voeding

Allereerst kan het geen kwaad om eens stil te staan bij je eetgewoontes. Hoeveel suiker en koolhydraten krijg je bijvoorbeeld dagelijks binnen? Volgens onderzoek kun je de lunch het beste gebruiken om iets gezonds te eten, zoals een soepje of een salade. Dit gaat de befaamde middagdip tegen en zorgt ervoor dat jij een stuk efficiënter te werk gaat.

2 | Fresh air!

Een muf kantoor behoeft volgens mij geen verdere toelichting. Echt, niemand is gebaat bij een ruimte die stoffig en donker is en bovendien ook niet fris ruikt. Zet daarom altijd een raam open, ook al is het maar op een klein kiertje. Frisse lucht zorgt vaak voor een frisse blik. Nog beter: ga tijdens je lunchpauze buiten een rondje lopen.

3 | Sporten is magic

Kun jij tussen de middag wat langer weg van kantoor? Overweeg dan eens om deze tijd lekker te gaan sporten. Misschien is er wel een sportschool of zwembad in de buurt? En zo niet, dan neem je gewoon je hardloopschoenen mee. Veel werkgevers zullen het waarschijnlijk alleen maar stimuleren dat je iets aan lichaamsbeweging wilt doen. En misschien mag je hier best wat tijd van de baas voor gebruiken?

4 | Op tijd naar bed

Een inkopper maar daarom niet minder waar: zorg dat je uitgerust bent en op tijd naar bed gaat. Probeer ook je alcoholconsumptie doordeweeks te beperken. Het lijkt misschien of je door alcohol sneller in slaap valt, maar het blijkt juist dat je na het drinken van een paar glaasjes een stuk onrustiger de nacht door komt. Voor het weekend bewaren dus, die wijntjes.

5 | Relax!

Last but not least: zorg ervoor dat er naast je werk ook voldoende tijd is om te ontspannen. Maak bewust tijd vrij voor die ene hobby of juist om even helemaal niets te doen. Zo maak je je hoofd weer leeg en kun je er later weer helemaal tegenaan. Fijn toch?

Deel dit artikel

Lisette Kaptein

Ik ben Lisette, 34 jaar oud en ik woon met Stefan (36) en Ruben (2) in Rotterdam. In het dagelijks leven ben ik freelance Communicatie Adviseur en blogger en je raadt het al: verzot op schrijven. Ik vind het belangrijk om naast moeder zijn, ook nog een eigen carrière te hebben. Ik blog daarom graag over al mijn ervaringen op SmartUp Network.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.