Dit wil je doen als niets volgens planning gaat

By  |  0 Comments

Laatst had ik weer zo’n dag. Eentje waarin alles mis lijkt te gaan. Je denkt goed te zijn voorbereid, hebt een hele planning, maar de hele mikmak loopt net wat anders. Hoe ik daar mee omga? Dat deel ik hieronder met je. En geef mij alsjeblieft ook tips, want je herkent het vast.

1 | Zorg dat je goed bent voorbereid

Niets is zo vervelend als je alles lastminute moet doen. Het zweet loopt namelijk al over je rug. Vooral als je al merkt dat vandaag alles net wat anders loopt. Wat je kunt doen? Leg bijvoorbeeld jouw kleding van te voren al klaar. Pak je tas alvast in. Maak een lijstje met dingen die je echt niet wil vergeten. Plan je reis in.

2 | Deel jouw leed met anderen

Bel jouw beste vriend. Mopper tegen een collega. Lach erom met jouw favoriete tante. Jouw leed met anderen delen zorgt voor ontlading en ontspanning. Iets wat je in zo’n situatie goed kan gebruiken, toch?

3 | Draai keihard muziek en dans

Vaak zitten we nogal in ons hoofd. Lekker veel denken. Soms zelfs piekeren. Van te voren alles plannen. Helemaal prima. Maar af en toe helpt nóg meer denken gewoonweg niet. Doe dan iets lichamelijks. Draai de muziek keihard aan en maak een dansje. Of ga een eind wandelen. Leef je uit op de sportschool. Pak de fiets. Laat de hond uit. Doe iets waarbij je in ieder geval even loskomt van dat denken. Je ziet dan vanzelf dat het allemaal niet zo erg is. En wie weet zie jij ineens oplossingen en mogelijkheden.

4 | Ga ervan uit dat dingen anders kunnen lopen

Mijn oma zei altijd: een goede meid is op de toekomst voorbereid. Meestal lopen dingen mis, omdat er iets gebeurt wat buiten onze verwachtingen valt. Je verwacht niet dat je wordt ondergepoept door een vogel als je net naar een sollicitatiegesprek onderweg bent. Wanneer je ervan uit gaat dat het anders zou kunnen lopen, valt het mee als het daadwerkelijk anders loopt.

5 | Deal with it

Oké, heel erg vervelend allemaal. Maar het is niet het einde van de wereld als je net je bus mist of er een stuk van je nagellak eraf is. Zet je er overheen en bedenk dat aan deze dag ook een einde komt. Eigenlijk: niet mokken, lekker wokken 🙂

Wat doe jij eigenlijk als niets volgens planning gaat? En in welke situaties gaat het eigenlijk mis? Zou daar nog iets aan te veranderen zijn? Ik hoor het graag hieronder.

Deel dit artikel

Marieke Franken

Ik ben Marieke Franken en ik ben teamcoach. Mijn missie: jouw werk leuker maken! Ik leer mensen loskomen van oude patronen, zodat zij naast logisch ook creatief kunnen denken. Dat maakt hun werk leuker! http://www.mariekefranken.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + three =