Geld: houdt het je tegen om je ideale baan te vinden?

By  |  1 Comment

Het is misschien niet de belangrijkste reden dat we werken, maar neemt zeker wel een grote plaats in: geld. Maar wat nou als geld de oorzaak ervan is dat je je droombaan niet vindt? Ik vertel je over mijn eigen ervaringen. 

Geld als motivator

Natuurlijk is geld een belangrijke reden om te gaan werken, anders zouden we wel allemaal vrijwilligerswerk doen toch? Geld zorgt ervoor dat we onze hypotheek of huur kunnen betalen, dat we kunnen eten, dat we kleding kunnen kopen etc.

Je stabiele basis

Maar soms is het zo dat je zo gewend bent aan het geld, dat je je niet meer kunt voorstellen dat je het met minder moet doen.

Dit komt regelmatig voor in je zoektocht naar je ideale werk. Ik hoor vaak dat mensen bijvoorbeeld een eigen bedrijf willen starten, maar dit niet durven omdat ze een zekere baan, inclusief zeker salaris, achterlaten.

Of dat ze die andere functie laten zitten voor wat het is omdat ze dan een stap terug moeten doen in salaris.

Laat het gaan

Als je verder kijkt dan het geld, waar word je dan echt gelukkig van? Wat voor werk zou je dan willen doen, ongeacht het salaris? En is dat iets anders dan je nu doet? En is de reden dat je de stap niet neemt, je (verwachte) terugval in salaris?

Bedenk dan hoeveel je bereid bent om in te leveren voor je droombaan.

Ga je er ook daadwerkelijk zoveel op achteruit als je nu denkt? En wat betekent dat dan voor je netto maandinkomen?

Maar ook: zijn er bepaalde zaken waar je op kunt én wilt bezuinigen? Wat wil je financieel allemaal opgeven voor je droombaan?

Mijn eigen ervaring

Op het moment dat ik mijn baan heb opgezegd om mijn eigen bedrijf te starten, heb ik ook een goede en stabiele financiële basis opgezegd.

Eng? Ja, natuurlijk.

Maar inmiddels weet ik dat door deze stap meer heb kunnen doen dan ik ooit had gedacht. Doordat ik nu volledig financieel afhankelijk ben van mijn eigen bedrijf, zorg ik er ook voor dat er voldoende binnenkomt.

Je werkt net zo hard tot je zeker weet dat je voldoende hebt verdiend die maand.

En wanneer je het dan binnenkrijgt, voelt dat vreselijk goed.

Want je hebt het verdiend met je eigen droombaan.


SmartUp Network Masterclass – ‘Geef je loopbaan vorm’

Zit je vast in je werk? Wil je iets anders, maar weet je niet zo goed wat? Word je helemaal gek van alle keuzes en mogelijkheden? Of vind je je baan te gek, maar weet je stiekem dat je nog veel meer kan?

Dan is onze Masterclass ‘Geef je loopbaan vorm’ wellicht iets voor jou! De Masterclass wordt gegeven door loopbaanexpert en loopbaancoach Lizzy van Hijkoop. Get your ticket now.

Deel dit artikel

Ik ben Marjan (1985) en werk als financial. Mijn doel is om te laten zien dat financiën helemaal niet lastig of saai hoeven te zijn. Ik krijg er heel veel positieve energie van als ik zie dat mensen met behulp van mijn praktische tips aan de slag gaan met hun financiën. Dit doe ik voornamelijk via mijn blogs op thehappyfinancial.com. Daarnaast ben ik inmiddels negen jaar werkzaam als accountant waar ik ondernemers adviseer op financieel gebied.

1 Comment

  1. Dennis

    July 20, 2018 at 12:41 am

    De e-cursus “Vind Je Ideale Baan” helpt je met het bepalen van je Passies en Talenten en deze te vertalen naar jouw Droombaan of Eigen Bedrijf. Complete Begeleiding van A tot Z! Gemakkelijk, snel en effectief! Met 3 Gratis Bonussen.

    http://www.paypro.nl/producten/eCursus_Vind_Je_Ideale_Baan/2579/70902

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + four =