Groeitips voor girlbosses bij de Creative Women Collective

By  |  0 Comments

Ben jij een vrouwelijke ondernemer? Ben je aan het pionieren of al volop aan de bak of droom je misschien nog van jouw eigen onderneming? The Creative Women Collective organiseerde woensdag 24 mei een inspirerende avond over groei waar onze eigen Deniece een van de sprekers was.

Ik was er als gelukkige plus één van Deniece bij aanwezig en verzamelde een heleboel tips die ik in deze post met je deel!

Groei

De avond bij The Creative Women Collective stond in het teken van groei. En hoewel de groep uit allemaal vrouwelijke ondernemers (in spe) bestond die stonden te popelen om alles te horen over hoe ze hun onderneming kunnen laten groeien, werd het al snel duidelijk dat zakelijke groei hand in hand gaat met persoonlijke groei. Iets wat ik zelf ook steeds vaker ervaar. Wanneer je bijvoorbeeld een je producten of diensten een prijs moet geven, is dat ontzettend lastig.

De tip? Schat jezelf op waarde, kén die waarde, waardeer jezelf en heb vertrouwen. Hoe je naar jezelf kijkt en hoe je jezelf waardeert maakt het verschil.

Stel een realistisch groeidoel

En dan volgt de vraag: op welk vlak wil je graag groeien? Als beginnende ondernemer – ofwel blijste puppy allertijden – wil je het liefste alles tegelijk. Deniece gaf de tip om je steeds te richten op een specifiek groeidoel. Bijvoorbeeld in sales, financiën of online groei. Vraag je daarbij ook serieus af wat het je oplevert. Immers, online groei – heel veel volgers op Instagram – is ontzettend leuk. Maar wat levert het je op? Haal je daar omzet uit of versterkt het merkbaar je PR? TOP!

Zo niet, dan is het wellicht leuk meegenomen om af en toe actief te zijn, maar kun je je beter richten op een ander doel dat wél oplevert waar jij behoefte aan hebt. Of zoals Deniece het zo mooi stelde: “liever vijf goed betalende klanten dan tienduizend volgers die niets betalen.” Wat is jouw groeidoel?

Samen groeien

Waarom doe jij wat je doet? Dát verhaal, dat is belangrijk. Het is de ‘why’ van Simon Sinek. En met dat verhaal, kun je de hort op. Hiermee kun je mensen enthousiast maken. Niet alleen als klant, maar juist ook als partner! Acquisitie en koud bellen, daar krijg je wellicht de rillingen van. Maar hoe leuk is het om te vertellen over je missie, over jouw bedrijf en dat tegen iemand die ongeveer hetzelfde doel voor ogen heeft.

En dat kan heel breed zijn van ‘de wereld een groenere plaats maken’ tot ‘vrouwen bewust laten worden van hun kracht’. Als je samen dezelfde focus hebt, kun je samen de wereld veroveren. De tip is dan ook om die bedrijven/girlbosses te vinden en krachten te bundelen. Immers, groeien doe je samen!

Groeien doet pijn. Maar neem de stap en vergeet niet om af en toe terug te kijken naar hoe ver je al bent gekomen. Deel je groei met anderen én je groeipijn. Want als er iets waardevol is om te delen, is dit het wel. Al helemaal tijdens een inspirerende avond als deze.

The Creative Women Collective is een platform voor vrouwelijke ondernemers (in spe) in de creatieve industrie en is er om jou te helpen. Om je netwerk en kennis te vergroten door hun online community en offline events.

Deel dit artikel

Hoi! Ik ben Melle. Ik hou van ontbijten, verse muntthee, mensen en maandag! Jazeker, dat lees je goed. Want hoezo is maandag de stomste dag van de week? Het is wat je er zelf van maakt. Na een heel bijzonder jaar waarin ik leerde echt voor mezelf te kiezen, heb ik de knoop doorgehakt en ben ik mijn eigen coachbedrijf Make Your Day begonnen. Daarmee wil ik jou helpen, inspireren en het inzicht geven om verder te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 12 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.