Help, mijn collega wilt mij niet begroeten!

By  |  0 Comments

We kennen ze vast allemaal wel. Van die collega’s die geen goedemorgen zeggen. Of die weggaan zonder te groeten. Hinderlijk zou je kunnen zeggen. Ik geef je graag vijf tips hoe je kunt omgaan met collega’s die je niet begroeten of geen gedag zeggen.

Op de kantoorvloer

Je zit lekker te werken en de collega’s druppelen één voor één binnen. Jij bent gewend om op zijn minst goedemorgen te wensen. Gewoon even contact maken voordat je aan de slag gaat. Echter merk je dat anderen dit niet altijd doen. Dit kan erg frustrerend zijn. En dat is dan weer zonde van je tijd. Met de onderstaande tips heb ik me altijd kunnen redden. Daarom deel ik ze graag met jou.

Hoe jij het niet begroeten kunt aanpakken

1 | Noem de naam van je collega

Iemand bij de naam noemen helpt altijd. Diegene voelt zich aangesproken en kan eigenlijk niet meer om jouw begroeting heen. Probeer het eens.

2 | Maak op een andere manier contact

Wie weet hoort diegene je niet. Oké, jou elke dag niet horen is niet waarschijnlijk. Probeer het eens op een andere manier. Kijk diegene aan, leg een hand op de schouder of roep het eens extra luid.

3 | Maak het bespreekbaar

Vind je het echt vervelend, maak het dan bespreekbaar. Geef dan aan wat het met jou doet en hoe jij de situatie liever anders ziet. Bijvoorbeeld, ik merk bij mezelf dat ik me niet gehoord voel als ik geen begroeting terug krijg. Liever wens ik elkaar een goede werkdag voordat we beginnen.

4 | Maak er een geintje van

Is #3 wat lastig? Maak er dan eens een grapje van. Hoe? Gebruik je creativiteit. Roep eens welterusten in plaats van goedemorgen. Haal een bakje koffie voor die collega, en zeg: om even lekker wakker te worden. Of pak het eens uitbundig aan. Want je weet: achter elk geintje zit een seintje.

5 | Laat het voor wat het is en trek je eigen plan

Geen zin om extra moeite te doen? Of heb je het idee dat je het doel voorbijschiet? Laat het lekker voor wat het is. Zeg goedemorgen en gedag tegen degene waar je ook iets van terug ontvangt. Alles wat je aandacht geeft groeit, dus ook die positiviteit.

Waarom ik het gedag zeggen belangrijk vind

Ga bij jezelf na waarom je dat gedag zeggen belangrijk vindt. Ik vind het enorm belangrijk om even contact te hebben met de mensen om mij heen. Gewoon even voelen hoe het met die ander gaat. Interesse hebben voor de mens achter je collega. En de collega vragen om een gunst gaat dan ook net wat makkelijker. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen graag gezien wordt. En gedag zeggen is voor mij een makkelijke en efficiënte manier.

Heb jij nog tips die je zelf toepast? Of eentje een succesnummer wat heeft geholpen tegen het niet begroeten? Vertel het hieronder. Laten wij in ieder geval afspreken dat wij elkaar blijven groeten. Want daar wordt je dag vanzelf een beetje mooier van!

Deel dit artikel

Marieke Franken

Ik ben Marieke Franken en ik ben teamcoach. Mijn missie: jouw werk leuker maken! Ik leer mensen loskomen van oude patronen, zodat zij naast logisch ook creatief kunnen denken. Dat maakt hun werk leuker! http://www.mariekefranken.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.