Hoe blijf je geïnspireerd (terwijl je je gewoon k*t voelt)

By  |  0 Comments

Er zijn momenten dat je je echt geweldig voelt. Het gaat je voor de wind, je hebt een heerlijke, productieve dag. Zin in de toekomst en alles wat je nog te wachten staat, zoveel plannen. Maar er zijn ook dagen dat je je afvraagt hoe alles in vredesnaam ooit goed gaat komen. Je vraagt je af: hoe blijf je geïnspireerd?

Dagen dat je je leeg en inspiratieloos voelt, geen idee hoe je ooit je doelen gaat bereiken. Dat kan zijn na een afwijzing op een sollicitatie, een rotdag op werk, maar ook gewoon zomaar. Zelf geef ik graag mijn hormonen of de stand van de maan de schuld. Of een willekeurig persoon in mijn buurt die net iets te hard ademt.

Natuurlijk, deze momenten en teleurstellingen zijn een onderdeel van ons leven. Je mag ook best af en toe een baaldag hebben of zelfs een baalweek. Maar zorg ervoor dat je niet te lang blijft hangen en en dat je je inspiratie en motivatie niet totaal verliest. Je kunt het echt wel weer terugvinden, maar soms met een klein beetje hulp. Dus hoe blijf je geïnspireerd, ook als je je gewoon zwaar klote voelt?

1. Omarm je struggle

Zonder al te zweverig te klinken, moet je gewoon af en toe je problemen omarmen. Accepteren wat er is, gewoon echt even flink balen en daarna weer opstaan. Dit werkt echt een stuk beter dan kunstmatig jezelf voor de gek houden dat het allemaal geweldig gaat of jezelf straffen dat je een minder moment hebt. Bedenk in dit soort situaties maar eens wat je tegen een vriendin zou zeggen in jouw situatie.

Waarschijnlijk zou je een stuk aardiger zijn dan tegen jezelf. Erken dat je ergens mee worstelt en zie het als een mooie uitdaging om, na even wat rust, hier wat aan te gaan doen.

2. Ga iets doen waar je echt van geniet

Een van de beste manieren om het niet-geïnspireerde gevoel aan te pakken, is door een pauze te nemen. Om vervolgens wat te gaan doen waar je echt van houdt. Van het bellen van je beste vriendin, tot een aflevering van je nieuwe serie kijken tot het bereiden van je favoriete maaltijd. Gun jezelf wat vrije tijd en voel je niet schuldig. Na een tijdje echte ontspanning, zul je zien dat je je een stuk beter gaat voelen.

3. Verander je omgeving

Het hebben van een normale routine garandeert dat je je werk gedaan krijgt. Maar elke dag in de zelfde omgeving zorgt er ook voor dat je vastzit en niet meer geïnspireerd wordt. Verander je omgeving en je zult nieuwe perspectieven vinden. Andere mensen, andere ruimtes, een andere sfeer: al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je nieuwe ideeën zult krijgen en je weer geïnspireerd zult voelen.

4. Vraag hulp

Ja, wanneer je je rot voelt is dat moeilijk om te te geven. Aan jezelf alleen al, moet je nagaan aan anderen. Toch helpt even kletsen of sparen met een vriendin, coach of collega enorm. Praat met mensen waar je tegenop kijkt, die succesvol zijn en laat je inspireren hoe zij zaken aanpakken. Ze zullen je nieuwe ideeën geven en aanmoedigen. Soms helpt het alleen al om je te realiseren dat je niet de enige bent op deze hele aardbol die tegen problemen aan loopt en soms wel 2 weken niks uit je handen krijgt.

5. Denk na over je “Why”

Het is onrealistisch om te denken dat je constant vol motivatie en inspiratie moet zitten. Dit lijkt zo, omdat we onszelf vergelijken met de succesverhalen en de hoogtepunten van mensen op social media. Niemand laat zien wanneer ze zich klote voelen, maar deze momenten heeft toch echt iedereen. Probeer na te denken waarom je ook alweer deze baan hebt genomen, dit bedrijf bent gestart of dit project hebt opgezet.

Let echt op de “waarom”. Er is een reden waarom je ermee gestart bent en probeer jezelf hieraan te herinneren. Schrijf het op en pak het elke keer erbij wanneer je je weer rot voelt. Dit zal extra motivatie geven om toch door te pakken.

Hoe blijf je geïnspireerd? Heb jij nog bepaalde methodes of trucjes? Vertel het mij alsjeblieft ind e reacties hieronder!

Deel dit artikel

Joelle Berretty

Mijn naam is Joëlle Berretty en ik ben 27 jaar oud. Woonachtig in Rotterdam en werkzaam als E-Commerce Succes Manager bij ISM eCompany. Verder vind ik veel en lekker eten enorm leuk, net zoals drankjes doen in de zon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − ten =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.