Hoe zorg je voor een lekkere salarisverhoging?

By  |  0 Comments

Hoe zorg je snel voor een hoger spending budget? Je kunt natuurlijk als een gek gaan besparen, maar fijner is wanneer je gewoon een lekkere salarisverhoging voor elkaar krijgt. Hoe doe je dat?

Tip 1: Onderhandel

Onderhandelen met je manager over je huidige salaris is uiteraard de makkelijkste en meest voor de hand liggende optie. Het is echter iets waar we vaak tegenop zien en wat we wellicht zelfs liever uit de weg gaan.

We hebben hier alle onderhandelingstips voor je op een rijtje gezet die je nodig hebt om die salarisverhoging binnen te halen.

Tip 2: Klim die ladder op

Zit je aan het eind van je schaal? Dan is het tijd om een schaaltje hoger te gaan kijken.

Onderzoek welke functies er binnen je bedrijf beschikbaar zijn om die groei door te maken en kies welke het best bij je past. Is er nog geen vacature beschikbaar?

Maak dan al wel een plan met je leidinggevende om te zorgen dat jij wordt klaargestoomd voor het moment dat die functie vrijkomt (en reserveer die functie zo voor jou ;)). Of kies voor optie 3.

Tip 3: Switch

Is er binnen het bedrijf waar je werkt geen mogelijkheid meer om door te groeien? Of heb je het gewoon wel even gezien? Ga dan eens even buiten de deur kijken.

Het is handig om te beginnen met een zoektocht naar wat je wilt en waar je goed in bent. Ik weet het, dat is altijd wel even een confronterend klusje, maar wel eentje die jou dichter brengt bij een baan waar je echt gelukkig van wordt.

Het handigst is om te beginnen met rondvragen in je omgeving wat zij jouw sterkste punten vinden, je uitdagingen en wat voor baan ze bij jou zouden vinden passen. Ik weet zeker dat je leuke, nieuwe inzichten krijgt die jou verder brengen!

Benieuwd hoe je kunt solliciteren tijdens werktijd? We hebben daar deze handige blog over geschreven :).

Tip 4: Onderneem

Je kunt natuurlijk switchen naar een andere baan, maar wellicht neig jij wel veel meer naar het ondernemerschap! Of wie weet wil je dat wel naast je baan gaan doen om je inkomen te verhogen?

Ik sprak pas een vriendin die worstelde met de vraag: kies je voor inkomen of geluk? We hebben daar ook gelijk even deze video over gemaakt.

Wat voor jou het antwoord is op deze vraag heeft uiteraard ook heel erg te maken met je persoonlijke situatie? Betaal je de vaste lasten samen met een partner die een goed inkomen heeft, is het soms makkelijker om de stap te maken dan wanneer je zelf voor het gehele inkomen moet zorgen.

Ook ligt het aan het soort onderneming dat je wilt starten: wanneer gaat er daadwerkelijk inkomen voortvloeien uit je bedrijf? Ik heb mijn eerste bedrijf destijds opgezet naar mijn baan. Ik was dan ook heel blij toen ik na drie maanden al net zoveel verdiende met mijn bedrijf als in loondienst en ik een mooie opzegbrief naar mijn baan mocht sturen.

Tot slot

Het uitgangspunt is van alle keuzes die je maakt dat het fijn is wanneer je je inkomen kunt vergroten om verschillende redenen. Zoek een optie die bij je past en wees hierin ontspannen.

Je hoeft niet volgende maand al meer te verdienen. Maak een lange termijn plan voor jezelf en zoek mensen die je daarbij kunnen helpen.

Vraag bijvoorbeeld je manager om met je mee te denken in een ontwikkelplan richting de baan die je ambieert. En vertrouw op jezelf.

You can do this!

Deel dit artikel

Joella Opraus

Joëlla Opraus en Nathalie van Wingerden zijn de oprichters van How 2 Spend It. Voor SmartUp Network schrijven zij afwisselend over ervaringen uit hun onderneming How 2 Spend It. Beide dames zijn van mening dat financiële onderwerpen echt niet zo saai en ingewikkeld hoeven zijn, en dat het juist heel fijn is wanneer je je geldzaken op orde hebt. Daarom hebben zij dit platform opgericht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 2 =