6 inspirerende boeken voor girlbosses

By  |  0 Comments

Een van mijn nieuwjaarswensen is dat ik dit jaar nóg meer ga lezen, het liefst boeken voor girlbosses. Vroeger als kind verslond ik boek na boek, maar nu ik ouder ben merk ik dat ik mezelf snel verlies in andere belangrijke dingen. Zoals Netflix. Nee zonder geintje, het zit gewoon niet meer in mijn systeem.

Maar elke keer als ik weer een boek of een goed tijdschrift erbij pak, verbaas ik mezelf weer hoeveel ik daarvan geniet. Naast dat ik graag boeken lees ter vermaak, van die heerlijke chickflicks of fantasy exemplaren, zijn er ook heel veel inspirerende boeken. Op het gebied van carrière, ondernemen of gewoon een gelukkiger leven. Hierbij mijn 6 tips: inspirerende boeken voor girlbosses.

1. Ikigai – Héctor García & Francesc Miralles

Waar kom jij ‘s ochtends je bed voor uit, wat is jouw passie, jouw Ikigai? Dit is mijn eerste boek van 2018. Het gaat dieper in op het concept Ikigai, het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven. De schrijvers hebben onderzoek gedaan onder de inwoners van Okinawa, een Japans eiland waar meer gezonde en actieve honderdjarigen wonen dan waar dan ook in de rest van de wereld.

Jouw Ikigai is een combinatie van jouw passie, missie, beroep en roeping. Waar houdt je van? Waar ben je goed in? Wat heeft de wereld nodig? Waarvoor kun je betaald worden? Nog maar net begonnen, maar dit positieve boek is heerlijk ontspannend en inspirerend.

2. Babe, you got this – Emilie Sobels & Martje Haverkamp

Mijn laatste boek van 2017. Wanneer je actief bent op social media, met name Instagram, zie zoveel jonge, succesvolle vrouwen. Vrouwen met een onderneming, een geweldige baan of een heerlijk leven reizend over de hele wereld.

Dat aanschouw ik dan allemaal terwijl ik met een zak chips op de bank lig. Daarom vraag ik mezelf af: hoe doen ze dat in vredesnaam allemaal? Emilie & Martje hebben het onderzocht meer dan twintig inspirerende vrouwen te interviewen. In dit boek ontdek je hun adviezen.

Over het stellen van doelen en het vinden van je kracht, maar ook eerlijke verhalen over misstappen en uitdagingen. Inspirerend en eerlijk.

3. Girlboss – Sophia Amoruso

Uit alle boeken voor girlbosses, mag deze niet ontbreken. Girlboss, het heerlijke verhaal en de ultieme ‘American Dream’. Van een meisje zonder diploma en passie tot CEO van een miljoenenmerk. Het boek begint met het succesverhaal van Sophia Amoruso. Daarnaast geeft ze je verschillende tips om succesvol te worden én komen er andere #girlbosses aan het woord om hun verhaal te doen.

Uiteraard heb ik ook de minder succesvolle nieuwsberichten gelezen over het faillissement van Nasty Gal, maar hoe tof dat Sophia Amuroso nu weer terug is met een nieuw bedrijf. Mijn favo quote uit het boek: “Don’t compare your hustle to someone else their highlight reel”.

En wat een geluk, gebaseerd op dit succesverhaal en het boek staat er nu ook een serie op Netflix: Girlboss!

4 & 5. Life changing magic of not giving a f*ck & Get your sh*t together – Sarah Knight

Van een goede vriendin kreeg ik ‘Get your sh*t together’ cadeau. Geen zorgen, onze vriendschap is mij dierbaar en ze wist dat ik het goed kon gebruiken. Heerlijk om inspirerende boeken met elkaar te kunnen uitwisselen. Maar met mijn dwangneurotische persoonlijkheid kon ik niet zomaar in het tweede deel van een reeks beginnen.

Deel 1 was eerst aan de beurt, ‘Life changing magic of not giving a f*ck’. Wat ik ontdekte waren twee hilarisch en praktisch geschreven boeken, vol met échte voorbeelden. Ook ontdekte ik dat ik in het leven heel veel f*cks geef, veel te veel. Boek 1 is eigenlijk een soort hulpboek om je leven mentaal op te ruimen. Ideaal voor mensen die zich af en toe ‘geleefd’ voelen en het idee hebben dat ze iedereen maar tevreden moeten stellen en hun eigen geluk vergeten.

Hoe maak je jezelf los van ongewenste verplichtingen, schaamte en een schuldgevoel. Overkoepelende boodschap: je bent geel slecht mens als je wat vaker ‘nee’ zegt tegen dingen waar je geen zin in hebt.

In ‘Get your sh*t together’ heb je als het goed is door het vorige boek bepaald welke f*cks je wel wilt geven. Bijvoorbeeld sporten, een droomproject, gaan ondernemen. Maar hoe ga je hier nou echt mee aan de slag? Wederom op een hilarische manier geeft Sarah Knight tips om van die bank af te komen en aan de slag te gaan met je uitstel gedrag. Focus en bereik je doelen!

6. The subtle art of not giving a f*ck

Ik kan er niks aan doen maar blijkbaar heb ik een voorliefde voor boektitels waar het woord f*ck in voorkomt. Wat mij betreft een iets serieuzere versie van de vorige 2 boeken. Wederom gaat het om bepalen waar jij je niet meer druk om wilt maken en beslissen waar je juist wél om wilt geven. Een realistische kijk, die laat zien dat niet je hele leven positief en gelukkig kan zijn.

Constant positief blijven is volgens de schrijver een vorm van vermijden. Juist negatieve ervaringen leren je veel en helpen je om belangrijke keuzes te maken. Hierin kan ik me wel vinden. Teveel boeken zeggen houden vol dat zolang je ergens in gelooft het wel goedkomt en geven alleen maar sprookjesverhalen weer. Die verwachtingen zijn onrealistisch en zorgen voor ontevredenheid. Wat mij betreft echt een topboek waar je veel van kunt leren!

Genoeg inspirerende boeken voor girlbosses dus! Nu is het pas begin 2018, dus ik heb nog een heleboel inspirerende boeken nodig om mijn goede voornemens waar te maken. Daarom ontvang ik heeeeeeel graag jullie tips!

Deel dit artikel

Joelle Berretty

Mijn naam is Joëlle Berretty en ik ben 27 jaar oud. Woonachtig in Rotterdam en werkzaam als E-Commerce Succes Manager bij ISM eCompany. Verder vind ik veel en lekker eten enorm leuk, net zoals drankjes doen in de zon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + 14 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.