Het is Internationale Vrouwendag!

By  |  0 Comments

8 maart is internationaal uitgeroepen tot Vrouwendag en bestaat al sinds begin 1900 (!) toen vrouwen massaal protesteerden tegen voedseltekorten en de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. Internationale Vrouwendag wordt wereldwijd ‘gevierd’ en het feit dát het gevierd wordt, geeft aan wat de noodzaak is om er aandacht aan te besteden.

Elk jaar wordt er een ander thema aan deze Internationale Vrouwendag gehangen en dit jaar is het thema: wij zijn gelijkwaardig. 

Helaas moeten we nog steeds constateren dat wereldwijd vrouwen niet gelijkwaardig zijn aan mannen. We constateren dat er voorbeelden te over zijn aan ongelijke behandeling, ongelijke rechten, ongelijke kansen en bijvoorbeeld ongelijk betaald worden.

De oplossing is voorhanden

Wat is de oplossing voor deze ongelijkheid? In ieder geval is het zinvol dat we bewust zijn van deze ongelijkheid en bewust worden van het feit dat dit niet zou moeten kunnen! Bewust zijn levert nog geen oplossing, dat weten we. Dus wat kunnen we zelf doen?

  1. Ga niet akkoord met een lager salaris dan jouw mannelijke collega als je hetzelfde werk verricht.
  2. Werk je voor jezelf? Zet je uurtarief hoger in en onderhandel, maar geef nooit korting zonder reden.
  3. Werk niet (bijna) gratis, omdat je het zo leuk en eervol vindt dat je gevraagd wordt voor de klus. Weet wat je waard ben!
  4. Heb je een kind (of meer)? Stem met je partner af dat hij net zo veel tijd steekt in de opvoeding van je kind, zodat je daardoor sneller weer terug kan komen in het arbeidsproces en je niet achterloopt op collega’s.
  5. Spreek je dromen en ambities uit en jaag ze na. Blijf niet zitten wachten tot het naar je toe komt, want dat gebeurt niet… Slapen doen we ‘s nachts he?
  6. Spreek niet slecht over andere vrouwen, maar help juist andere vrouwen. Er is genoeg ruimte voor iedereen en voel je dus niet bedreigd!

Wie is jouw rolmodel?

Rolmodellen zijn essentieel voor je eigen ontwikkeling en groei. Toen je geboren werd waren dat alleen je ouders of verzorgers, later misschien die ene beroemde filmster of muzikant.

Wie is jouw rolmodel vandaag de dag op deze Internationale Vrouwendag? Wie is voor jou die vrouwelijke visionair? Tijdens onze events Inspiring Influencer stellen wij je voor aan eigentijdse Nederlandse rolmodellen die heel toegankelijk zijn en goed in hun werk. Natuurlijk kan Linda de Mol of Oprah Winfrey voor jou een rolmodel zijn, maar wat zijn de kansen dat je haar te spreken krijgt?

Onze rolmodellen van de afgelopen edities Inspiring Influencer waren: Esmee Trouw, Emilie Sobels, Jennie Gielen, Kirsten Steenvoort van Sanoma, Esther Buitendijk van Blogstreet, Aranka van der Voorden, Zelda Beauchampet van The Boyscouts, Kim Stolk, Kirsten Gorter van H&M, Marjan Heemskerk van The Happy Financial.

Onze lijst van vrouwelijke business influencer is nog veel langer, maar we zijn ook benieuwd wie jij graag op een Inspiring Influencer event graag ziet? Laat het ons weten!

Deel dit artikel

Deniece von Harras

Deniece is founder van SmartUp Network, NL Zakenvrouwen en heeft een carrière achter de rug in het corporate bedrijfsleven. In haar vrije tijd reist, sport deze girlboss graag. Ook een drankje en een dansje slaat Deniece niet af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 10 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.