Het interview met een influencer is dichterbij dan je denkt

By  |  0 Comments

Je hoeft je favoriete tijdschrift maar open te slaan, YouTube maar aan te zetten of de website van die waanzinnige blogger te openen en je komt er weer één tegen; hét influencer-interview. Inmiddels zijn de interviews een van de belangrijke kenmerken van een influencer geworden en stiekem willen wij daar allemaal deel van uitmaken.

Maar, hoe zorg je voor een goede voorbereiding en kan een voorbereiding helpen om jezelf minder in verlegenheid te brengen, je tong te struikelen of saaie vragen te stellen? Lees het in onderstaande tips!

Tip 1 | Bouw een relatie op met de influencer

De beste interviews die jij ooit hebt gelezen zijn vrijwel altijd het gevolg geweest van een goede relatie tussen de influencer en de interviewer. Een relatie opbouwen vergt tijd en lukt helaas niet binnen een paar uur.

Maar, eenmaal gelukt zorgt een goede relatie er wel voor dat de influencer in vertrouwen is bij de interviewer, zich sneller op zijn gemak voelt en het sneller aandurft om buiten de gebaande paden te treden. Ga maar na; jij vertelt waarschijnlijk ook meer aan je vriend, ouders of beste vriendin dan aan de persoon die je wel eens groet bij de supermarkt maar waarvan je de naam eigenlijk niet eens weet… Investeren dus!

Tip 2 | Denk niet te klein…

Denk groot; schrijf niemand weg omdat ze je denkt dat die te groot is of het te druk heeft voor jou. Sommige mensen zijn toegankelijker dan je denkt. ‘Nee’  heb je en ‘ja’ kun je krijgen; je weet het pas als je het echt vraagt. Bovendien betekent een “nee” meestal niet definitief “nee”- het betekent gewoon “niet nu.”

Tip 3 | Maar denk vooral logisch na…  

Ga in de keuze van je influencer niet automatisch af op het bereik en de grootte van de influencer. Het is belangrijk om de keuze van je influencer af te laten hangen van jouw publiek aangezien die het interview hopelijk gaan bekronen tot een succesverhaal.  Vraag jezelf dus altijd af of de kennis en ervaring van de influencer samenvalt met de interesse van jouw publiek.

Tip 4 | Bewijs dat je je huiswerk hebt gedaan

In je interview-verzoek richting de influencer is het van belang dat jij laat zien dat je begrijpt wie hij of zij is en wat hij of zij voornamelijk bezighoudt. Verdiep je dus altijd in de influencer en benoem dit dan ook; op die manier laat je zien dat je je de moeite hebt genomen om het een en ander uit te zoeken en dat je daadwerkelijk interesse hebt.

Dit zorgt er ook meteen voor dat jij minder nerveus wordt op het moment dat je ze daadwerkelijk gaat interviewen; je hebt immers een bak aan kennis verzameld ;-).

Tip 5 | Finetunen

Vertel de influencer tot slot wat het doel is van het interview, maar ook wat jouw organisatorische en persoonlijke drijfveren zijn; als jij zorgt dat de influencer hierin gelooft, zal deze sneller enthousiast zijn om met jou te werken. Besef overigens nog steeds dat influencers het razenddruk hebben; speel hier dus op in en neem vanaf het begin de bezwaren weg.

Stel ze bijvoorbeeld gerust dat het interview niet langer dan een half uur duurt en vertel dat de vragen en alle andere details van tevoren in hun mailbox zitten om alles soepel te laten verlopen.

Extra tip | We zijn allemaal ‘gewoon’ mensen…

Deel dit artikel

Annelous Neven

Ik ben Annelous Neven, ondernemer, ambitieus, initatief- & energierijk. Ik ben gek op schrijven en vind het waanzinnig als ik mijn artikelen ter lering en ter inspiratie kan aanbieden. Mijn ambities en vaardigheden liggen in de communicatie, branding en PR en met mijn eigen bedrijf Another Note help ik dan ook maar al te graag organisaties, merken en bedrijven de interne en externe beloftes waar te maken en identiteiten (weer) tot leven te brengen. We streven hierbij continu naar uniciteit, perfectie, diversiteit en innovatie om kwalitatief de meest hoogwaardige en meest unieke identiteiten te creëren en uit te kunnen dragen; in beeld en geschrift.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − eleven =