De invloed van privéproblemen op het werk

By  |  0 Comments

Iedereen heeft periodes dat dingen even minder gaan. Dat zaken tegenzitten of niet meewerken. Je kan privéproblemen hebben en niet lekker in je vel zitten. En hoe je het wendt of keert dit heeft invloed op jou als persoon en dus ook op je werk.

Ook ik kan niet altijd optimaal presteren

De afgelopen maanden gebeurt er in mijn leven een heleboel; een scheiding, huis verkopen, verhuizen, mijn spierziekte en lijf die even niet doen wat ik wil.

Als klap op de vuurpijl heb ik net mijn hond moeten laten inslapen die echt mijn aller beste vriend, steun en toeverlaat was. De hond van mijn overleden vader. Erg verdrietig allemaal.

Als ik zou zeggen dat ik op werkgebied nu nog steeds op 100% zou presteren zou ik liegen.

Balans is key om niet om te vallen

Je hebt 100% energie die je moet verdelen. Normaal gesproken is dit bijwijze van 50 – 50. Dit houdt in 50% voor je werk en 50% voor je privé leven.

Wanneer je privéproblemen hebt vergt dit meer energie en schiet je misschien wel door naar 70% die je nodig hebt voor je privéleven. Dit betekent dat je voor je werk dan 30% over hebt.

Je zal dus even een stapje terug moeten doen om balans te houden. Wanneer je namelijk de balans niet aanpast, zal je je reserves in gaan en uiteindelijk ziek worden of uitvallen. Ik schreef eerder al een artikel over je energiebalans en hoe deze werkt.

Neem je eigen verantwoordelijkheid

Wat ontzettend belangrijk is, is om je eigen verantwoordelijkheid te nemen wanneer je privéproblemen hebt. Je werkgever of klanten kunnen niet ruiken dat het niet goed met je gaat.

Alleen als je zaken kenbaar maakt kunnen zij er rekening mee houden of begrip hebben voor de situatie of eventuele fouten die gemaakt worden. Alleen door het bespreekbaar te maken kan je ruimte creëren om je balans te bewaken.

Sterker nog zolang een werkgever niet weet dat er privéproblemen zijn, kunnen ze een dossier tegen je opstarten wegens disfunctioneren. Dit ligt een stuk complexer wanneer een eventueel disfunctioneren voortkomt uit privé problemen.

Zelf privéproblemen oplossen

Daarnaast is het ook je eigen verantwoordelijkheid om jouw problemen op te lossen of hier hulp bij te zoeken. Uiteindelijk zul je zelf in beweging moeten komen en werken aan een oplossing.

Ga langs bij je huisarts, praat met je werkgever of de bedrijfsarts of ga naar een coach. Het zou niet fair zijn om niks te doen, maar wel ziek te zijn. Sterker nog je bent verplicht om actief aan je gezondheid en herstel te werken.

Wat doe ik?

Ook ik moet nu mijn balans bewaken en actie ondernemen. Ik heb nu even privé meer energie nodig, waardoor ik nog minder heb voor mijn werk Lindas Resources.

  • Op dit moment heb ik een oud klasgenoot gevraagd om hulp bij mijn ”opdrachten”. Zij kijkt en denkt mee en checkt zaken.
  • Mijn zusje helpt even mee met het inplannen van mijn content en social media kanalen. Daarnaast beantwoordt ze ook in overleg met mijn mails en vragen.
  • Ik heb een automatische mail ingesteld dat mijn reactie even wat langer op zich kan laten wachten, oftewel communiceer en manage de verwachtingen.
  • Ik heb besloten even geen nieuwe content te moeten produceren, het bloggen staat nu even op een lager pitje en ik zeg deze dagen ”Nee”.

Roeien met de riemen die je hebt en hulp durven vragen!

Wat zijn jullie ervaringen met privé problemen en werk? Kan jij dit goed scheiden of vind je dit toch wel lastig en merk je dat het in elkaar overloopt? Onderneem jij ook actie net als ik?

Deel dit artikel

Ik ben Linda (1988) HR expert gespecialiseerd in arbeidsrecht. Ik help graag werkgevers en werknemers op breed HR vlak. In de praktijk zie ik ontzettend vaak dat men pas te laat beseft waarom zij basiskennis van HR hadden moeten hebben. Zonde! Ik heb daarom een missie en dat is zorgen dat iedereen deze basiskennis krijgt. Dit doe ik via mijn HR blog lindasresources.nl. Hier deel ik alles over HR, beantwoord ik vragen van mijn lezers en ik deel mijn persoonlijke verhalen/tips en tricks. Knowledge is power and helps you grow.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 3 =