Je collega’s toevoegen op Facebook?

By  |  0 Comments

Ok, dit vind ik dus al een jaar of 2 een lastig punt: Het moment dat je die vriendelijke collega of zakenrelatie je toevoegt op Facebook. Het is nou niet dat ik er prive een apart leven op nahoud en je foto’s aantreft van kinky sexy party’s ofzo, maar toch….

Op een een of andere manier bekruipt mij dan het gevoel dat ‘ze’ dan in mijn priveleven zitten en ik niet meer het gevoel heb dat ik ‘vrij’ ben en altijd kan worden aangesproken op wat ik doe buiten het werk. Aan de andere kant hoor ik van van Facebook-vrienden dat ik ‘altijd aan het werk ben’ en of ik nog wel iets anders doe? Laat ik even schetsen hoe ik op het moment omga met mijn sociale media:

  • Facebook = gebruik ik voor prive-dingen; feestjes, werksuccessen, sportprestaties en delen van berichten
  • LinkedIn = voor zakelijke relaties en post alleen maar zakelijke mededelingen
  • Instagram = open voor iedereen en ik post daar veelal over sport en werk
  • Twitter = zakelijke berichten en thank god gekoppeld aan LinkedIn

Steeds meer denk ik; Why Not?! Waarom zouden mensen uit mijn zakelijk netwerk niet een vollediger beeld mogen krijgen van de persoon die ze normaal gesproken altijd zien, namelijk Deniece de ondernemer? Ik ben immers voor mezelf begonnen om met mensen te kunnen werken die mij persoonlijk ook raken. Waarom zal ik ze het stukje persoonlijkheid van mijn kant dan ook niet gewoon geven?

Ja, ik drink, ga uit, sta weleens raar op de foto, post weleens iets waarvan je denkt “too much info, Deniece”. Het werkt net als televisie: Als je het niet leuk vind: er zit een uit-knop op! Kortom, dan mag je mij best ontvrienden.

Ik ben benieuwd hoe jullie dat doen? Heb je een duidelijke scheiding in het gebruik van social media of accepteer je iedereen die je kent? Of neem je zelf het initiatief om je collega’s of zakelijke relaties uit te nodigen?

Oh ja, het DELEN en LIKEN van dit bericht = TOF! 😛

 

Deel dit artikel

Deniece von Harras

Deniece is founder van SmartUp Network, NL Zakenvrouwen en heeft een carrière achter de rug in het corporate bedrijfsleven. In haar vrije tijd reist, sport deze girlboss graag. Ook een drankje en een dansje slaat Deniece niet af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.