Jouw doel of focus | Geef jezelf een woord cadeau

By  |  0 Comments

Het nieuwe jaar is begonnen en dat brengt – uiteraard – allerlei dingen met zich mee. Van goedbedoelde goede voornemens tot doelen in de breedste zin van het woord. Maar wat nou als je dat doel of de focus, heel concreet voor jezelf kan formuleren. Gewoon in één woord!

Het was drie jaar geleden toen ik mezelf voor het eerst een woord gaf voor het nieuwe jaar. Eén woord, allesomvattend. Een focus, een korte herinnering.

2017 het jaar van ‘vertrouwen’

Vorig jaar stond ik aan het begin van mijn ondernemerschap. Met een coachdiploma op zak, een werkplek en een flinke dosis enthousiasme was ik er helemaal klaar voor. Of nou ja, bijna dan. Want hoe graag ik alles ook tot een groot succes wilde maken, ik was ook ontzettend onzeker. Daarom gaf ik mezelf het woord ‘vertrouwen’ cadeau. Vertrouwen in mezelf, in de toekomst, in mijn eigen kunnen.

Dat mijn woord zo vaak terug zou komen en zoveel verschillende betekenissen zou hebben, dat had ik van te voren niet bedacht. Maar juist op de momenten waarop ik het niet meer zag zitten, werd ik herinnerd aan mijn eigen woord. Vertrouwen.

2018 het jaar van ‘trouw’

Afgelopen jaar heeft me geïnspireerd om dit jaar het woord ‘trouw’ te kiezen. Voor mij betekent het trouw zijn aan mezelf, aan wat ik wil, wat ik denk en voel. Daar gehoor aangeven. Actief zijn in datgene wat kan helpen om trouw te blijven aan mezelf. Maar ook trouw als in, trouwen! Haha, dat wist je natuurlijk al door deze blog maar ik ga dus dit jaar trouwen. Alles omvattend dus.

Waarom ook jij jezelf ook een woord cadeau moet geven

  • Het geeft je houvast, gedurende het jaar, om jouw doelen en jouw ambities na te streven;
  • Het is ontzettend inspirerend om met andere mensen over jullie woorden te praten;
  • Het is interessant om te zien hoe het woord de rest van het jaar terugkomt, hoe het je steeds weer verrast en herinnert aan datgene wat belangrijk voor je is;
  • Het is een makkelijke manier om aan het einde van het jaar te evalueren en te kijken wat het je gebracht heeft en hoe je bent gegroeid.

En dat met slechts één woord. Waar wacht je nog op? Ik ben benieuwd!

Deel dit artikel

Avatar

Hoi! Ik ben Melle. Ik hou van ontbijten, verse muntthee, mensen en maandag! Jazeker, dat lees je goed. Want hoezo is maandag de stomste dag van de week? Het is wat je er zelf van maakt. Na een heel bijzonder jaar waarin ik leerde echt voor mezelf te kiezen, heb ik de knoop doorgehakt en ben ik mijn eigen coachbedrijf Make Your Day begonnen. Daarmee wil ik jou helpen, inspireren en het inzicht geven om verder te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + twelve =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.