Waarom je kleding je helpt om je doelen te bereiken

By  |  0 Comments

Kleding oppervlakkig? NEE!!! De kracht van kleding is enorm. Kleding is niet alleen iets functioneels. Kleding is ook iets instrumenteels. Een ontzettend belangrijk instrument om je doelen te behalen en om jouw verhaal of boodschap krachtiger en ook makkelijker over de bühne te krijgen. Ik vertel je graag waarom.

Wat de cijfers zeggen over kleding

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 55% van de indruk die je maakt wordt gebaseerd op je uiterlijk. En maar 7% wordt gebaseerd op wat je zegt. Deze cijfers zeggen dus hoe bepalend je uitstraling is in het behalen van succes. En hoe handig het is als je hier dus je voordeel mee doet.

En daar bedoel ik niet mee dat je jezelf anders moet voordoen dan dat je bent, maar wel dat je goed na moet denken over wat je wilt uitstralen en zorgen dat jouw uitstraling klopt met wie jij als persoon bent én met jouw doelen en ambities.

Show ánd tell

Je kleding is dus een belangrijk communicatiemiddel, want (vaak onbewust) oordelen we dus of maken we een inschatting die voor 55% berust op hoe iemand eruit ziet. Het is dus ontzettend krachtig en efficiënt als jouw boodschap of jouw verhaal helemaal matcht met je uiterlijk. 1+1=3.

Je bent je eigen visitekaartje

Dit geldt zeker voor ondernemers, maar eigenlijk ook voor iedereen in loondienst. Je hebt vast wel eens gehoord van de uitdrukking: “Je bent je eigen visitekaartje.” Dit geldt natuurlijk absoluut voor ondernemers, want je bent immers je eigen bedrijf. Maar ook als je bij een bedrijf werkt, gaat dit op.

Als jij ook in je uiterlijke presentatie duidelijk laat zien wat jij wilt en waar jij voor staat, is het voor de ander veel duidelijker en trek je ook de juiste mensen aan. De mensen of klanten die aangesproken zijn door jouw visie en jouw ambities. Niet alleen levert dat goede resultaten op, het zal je ook veel minder inspanning kosten. Dus gebruik die 55% in jouw voordeel.

Deel dit artikel

Ciska van Grootveld

Ciska is 30 jaar, woont in Amsterdam en heeft haar eigen bedrijf I am Groots. Ze is coach en stylist. Ze werkt vooral met ondernemers en managers in het bepalen van een uitstraling die helpt bij het behalen van hun doelen en het maken van impact. Wist je dat maar liefst 55% van je eerste indruk wordt bepaald door je uiterlijk? Ciska is verliefd op Amsterdam, struint graag over de grachten en heeft een ontzettend grote liefde voor schoenen. Ze deelt graag tips over het ontdekken van je kwaliteiten, werken met plezier, succes en effectiviteit én het behalen van je doelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.