Bah, samenwerken met de jongere generatie

By  |  0 Comments

Jongeren: zijn ze een bedreiging of kun je er juist van leren? Ik ben van mening dat het laatste het geval is. Ik ben zelfs voor samenwerken met de jongere generatie. 

Generatieverschillen

Ik ben zelf geboren in 1985 en daarmee precies op de scheidslijn van de pragmatische generatie (1970 – 1985) en de generatie Y (1985-2000). In mijn vriendenkring bevinden zich dan ook mensen uit eerdere generaties, maar ook zeker jongere. Juist van die jongere generaties heb ik ontzettend veel geleerd.

Millennials op de werkvloer

Waar vaak op de werkvloer over de millennials (ongeveer gelijk aan generatie Y) wordt gesproken als gemakzuchtig en niet loyaal, denk ik dat je vooral naar de positieve kanten moet kijken van deze generatie.

Natuurlijk lopen deze jongeren voor op het gebied van techniek en maken zich nieuwe technologische ontwikkelingen veel sneller eigen. Maar niet alleen op het gebied van technologie en innovatie heb ik de laatste jaren veel van jongeren geleerd.

Wat heb ik geleerd?

Wat heb ik nog meer geleerd van de jongere generatie? Welke eigenschappen zie ik veel terug in de jongere generatie en heb ik op mijn manier kunnen toepassen in mijn eigen werk?

  • Een millennial zal niet snel iets van je aannemen omdat je meer ervaring hebt. Zij zullen daarom ook altijd vragen naar het ‘waarom’ van een bepaalde taak. Vraag jij jezelf wel voldoende af waarom je iets doet? Of doe je het omdat het een gewoonte is en iedereen het hiervoor ook zo deed?
  • Bij de jongere generatie is de manier van communiceren open en direct. Door duidelijkheid te vragen, voorkom je verrassingen achteraf. Geen schone schijn, ook niet tegen leidinggevende. Dit hangt sterk samen met de visie van millennials waarbij hiërarchie veel minder belangrijk is. Misschien lastig om te doen, maar dit zorgt wel voor een prettigere werksfeer op de lange termijn.
  • Millennials staan misschien bekend als jobhoppers, maar bekijk dat ook van de positieve kant: hierdoor kunnen ze zich heel goed aanpassen en heel snel een nieuwe situatie overzien. Ben daarom ook niet te bang voor een verandering in je omgeving, maar zie dit juist als een uitdaging.

Door als ‘oudere’ generatie niet alleen maar te focussen op wat er mis is met de nieuwe generatie, zouden we naar mijn idee veel beter moeten kijken naar wat we kunnen leren met de jongere generatie. Kijk juist naar waar deze generatie goed in is en zet dit op de juiste manier in op de werkvloer.

En nu?

Hoe zie jij dit? Van welke generatie ben jij? Herken jij deze generatieverschillen ook? Heb jij ook geleerd van andere generaties? Ik ben heel benieuwd!

Deel dit artikel

Ik ben Marjan (1985) en werk als financial. Mijn doel is om te laten zien dat financiën helemaal niet lastig of saai hoeven te zijn. Ik krijg er heel veel positieve energie van als ik zie dat mensen met behulp van mijn praktische tips aan de slag gaan met hun financiën. Dit doe ik voornamelijk via mijn blogs op thehappyfinancial.com. Daarnaast ben ik inmiddels negen jaar werkzaam als accountant waar ik ondernemers adviseer op financieel gebied.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × three =