6 manieren om jezelf te motiveren

By  |  0 Comments

Die ene klus waar je al de hele dag tegen aan kijkt, ligt er nog. En je weet dat het vandaag af moet. Toch verzin je allemaal smoesjes om het maar niet te hoeven doen. Je hebt er namelijk totaal geen zin in en kan jezelf niet motiveren.

Deze momenten kent iedereen wel. Gelukkig zijn er fijne manieren die je kunnen helpen tóch door te zetten en jezelf te motiveren om het op te pakken. Op je werk, of thuis achter je laptop.

1 | Begin je dag met de minst leuke taak

Je bent nog helder van geest en je hebt er niet al een hele dag met lange overleggen op zitten. Daarnaast weet je dat je de rest van de dag leukere dingen te doen hebt. Een goede motivatie voor een frisse start!

2| Maak het klein

Wat moet je precies doen? Het lukt je bijvoorbeeld niet om een beleidsplan van 100 pagina’s te schrijven in een paar uur, maar je kunt wel een of twee hoofdstukken maken. Door kleinere taken af te ronden, krijg je een goed gevoel over jezelf en ook meer energie. Waardoor je best nog wel een kleine klus wilt afronden!

3| Plan je taken

Een overzicht biedt structuur. En structuur geeft rust. Doordat je ziet wat je moet doen, heb je sneller het idee dat het allemaal wel meevalt. Dus die ene lastige taak, is dan een kwestie van doorzetten, omdat je er niet de hele dag mee bezig bent. Hoe ga jij je tijd invullen, zodat het te overzien is?

4 | Laat je niet afleiden

Zet je telefoon stil en in vliegtuigmodus. Zorg voor een rustige omgeving, zodat jij je optimaal kunt concentreren op wat je moet doen. Als je ook maar heel even het gevoel hebt dat je gedachten wegzweven, haal diep adem en ga weer door waar je mee bezig bent. Die berichten kun je later nog lezen en beantwoorden. First things first!

5 | Denk aan je beloning

Wat ‘krijg’ je als je hebt doorgezet en je doel hebt bereikt? Een compliment van je leidinggevende, een goede review van je klant, of gewoon een beetje meer vrije tijd? Houd dat goed in je achterhoofd. Als je écht iets wilt, dan ga je ervoor!

6 | Vier je resultaat

Als je hebt doorgezet en uiteindelijk af hebt wat je moest doen, sta daar dan ook even bij stil. Pak die beloning en vier het resultaat. Dit is uiteindelijk waarom je het hebt gedaan. Door even stil te staan bij je prestatie, sta je volgende keer weer positiever tegenover een ‘lastige’ klus. Want je hebt het toch maar mooi volbracht en daar mag je terecht trots op zijn.

Dit is slechts een klein overzicht van mijn manieren om bij de les te blijven.

Wat doe jij om jezelf te motiveren?

Deel dit artikel

Ik ben Lizzy (33), ik ben online coach, docent marketing en ik schrijf wekelijks een ‘droombaanverhaal’ op mijn website, over vrouwen die hun ideale baan, hun droombaan hebben gevonden. In mijn vrije tijd drink ik geregeld een drankje met vriendinnen, sport ik en als het kan ga ik zo veel mogelijk op reis. En last but not least, ben ik moeder én stiefmoeder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × five =