Mediteren voor de nuchtere mensch

By  |  0 Comments

Wanneer mensen vroeger tegen mij zaten te blaten van “Ohhh ik heb toch zóooveel baat bij mediteren” ging meteen mijn bullshit alarm af. Ik snapte niet hoe stil zitten in kleermakerszit kon bijdragen aan je mentale gezondheid.

Nu met de jaren (oké, zo oud ben ik nou ook weer niet) merk ik dat ik een stuk genuanceerder hierover denk. Stress op werk, het huishouden en ook nog eens 1000 feestjes en afspraken waar ik bij moet zijn vanwege mijn FOMO zorgden ervoor dat ik toch naar wat rust verlangde.

Na wat Googlen stuitte ik op De Online Meditatie Coach van House of Awareness: In 40 dagen op een nuchtere manier mediteren. Perfect. Al vanaf 3 minuten per dag zou ik een ritme creëren, waarin ik op elk moment de rust kon vinden wanneer ik het nodig had.

Hoe werkt het?

Zo ingeschreven! Meteen ontving ik een leuke mail met een introductie, voorbereiding en mijn meditatie werkboek. De ochtend- en avondmeditatie van week 1 zaten ook bijgevoegd, die ik meteen op mijn telefoon én laptop heb gedownload.

Ik moest een vast moment in de ochtend én in de avond met mezelf afspreken om te mediteren. Beginnen met 2 keer 3 minuten per dag. Dat moest wel te doen zijn toch?!

Na deze introductiemail stuurt House of Awareness je elke dag een nieuwe mail met inspiratie en informatie, wekelijks twee nieuwe meditaties en verschillende whitepapers met achtergrondinfo. Door middel van mediteren ben je relaxter in stressvolle situaties, verhoog je je energieniveau en slaap je rustiger. Tijd om dit avontuur aan te gaan!

Starten met mediteren

Vol met goede moed stond ik de volgende ochtend op. Het was tijd voor mijn eerste meditatie en ik startte het audiobestand. Ik hoor een zacht muziekje en een rustgevende stem die mij door mijn eerste meditatie gaat leiden. Het belangrijkste is focus op je ademhaling. Geen idee dat dat überhaupt een ding was!

Om de 10 secondes dwalen mijn gedachtes af en denk ik aan boodschappen, broodjes hamburger en kittens. Wat is dit lastig zeg… pfoe. Gelukkig weet ik mijn focus wel elke keer weer terug te vinden, maar het blijft een innerlijke strijd.

Een beetje wennen hoor, het voelt toch voor mij alsof ik het niet goed doe doordat ik constant afgeleid ben. Wat fijn is aan de Online Meditatie Coach, is de nuchtere aanpak. Boeiend dat je even afgeleid bent, vooral niet jezelf te veel straffen. Ideaal voor starters die nieuw zijn in deze hele wereld haha.

Hoe staat het er nu voor?

De eerste week ging best lekker. Een tweetal keer ben ik het vergeten, in het weekend met stappen is de avondmeditatie toch wat lastiger. In het begin voelde het wel echt als een verplichting, zo van “Oh ja shit, ik moet nog even mediteren”. Nadat de eerste week voorbij is gegaan, merkte ik dat ik het toch wel heel chill ging vinden. Even een rustig momentje om de dag te starten en af te sluiten, na te denken zonder afleiding. Ik merkte dat ik er naar uit ging kijken, die momentjes rust. De afleiding werd steeds minder, ik werd er beter in.

Maar toen ging het mis. Een weekendfestival én een vakantie zorgde ervoor dat ik een aantal meditaties miste, waardoor ik van mezelf opnieuw moest beginnen. Uitstel werd afstel en zo ging er steeds meer tijd tussen zitten. Totdat ik mijzelf vorige week herpakt hebt.

Ik ben wel weer in week 2 begonnen, om het weer rustig op te bouwen. En raad eens? Ik heb het gewoon gemist. Oprecht heb ik nu zin in de meditaties die er nog aankomen en te ervaren wat het nou met me gaat doen.

Speciale aanbieding

Zoek je ook wat rust en wil je graag deze nuchtere aanpak eens proberen? Verrassing… Ik mag jullie een speciale aanbieding doen! In plaats van €89,-, kunnen wij je de Online Meditatie Coach aanbieden voor €77,-. Zie je dit zitten? Meld je dan nu hier aan!

Andere alternatieven

Nou kan ik me voorstellen dat je misschien eerst even gratis of tegen een kleine vergoeding wilt oefenen en kijken of het wat voor jou is. Nu zijn er een aantal mooie apps waarmee je het mediteren eerst eens kunt uitproberen.

 1 | Headspace

Prachtig vormgegeven! Een app voor dagelijks begeleide meditatie. Daarnaast een database vol verschillende meditaties die allemaal passen bij andere situaties, emoties en omstandigheden. Er hangt helaas wel prijskaartje aan deze mooie app, vanaf €7,92 per maand verkrijgbaar.

2 | Calm

Jeeeej een gratis app! Daar houden we van. Mooie achtergrondgeluiden en lekker simpel. Start eens met de 7-daagse challenge, waarbij je iedere dag begeleid wordt bij een nieuwe meditatie. Heel goed als eerste kennismaking!

3 | Stop. Breathe. Think.

De titel alleen is al leuk! In deze app start je door je gemoedstoestand aan te geven. Op basis daar van doet de app een aantal suggesties voor meditaties. Erg stimulerend, want je kunt stickers verdienen bij elke meditatie prestatie. Ja, net zoals op de basisschool! 😉

Genoeg opties dus om meditatie uit te proberen. Ook als je nog moet wennen aan het idee of eigenlijk het gevoel hebt dat het niks voor jou is. Want eerlijk is eerlijk, wie heeft er tegenwoordig nou niet behoefte aan rust in dit drukke leven? Nou ben ik heel erg benieuwd of jullie nog tips hebben! Let me know in de comments. 

Deel dit artikel

Joelle Berretty

Joëlle is 27 jaar, wonend & werkzaam in Rotterdam. Ze doet Marketing PR bij de Media Markt én heeft daarnaast samen met een vriendin een bikini webshop. In het weekend kun je deze fashion liefhebber vaak vinden op de dansvloer met een drankje in haar hand, mits ze niet ergens op vakantie is ;)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + two =