Waarom ik bijna nooit netwerkborrels afga

By  |  0 Comments

Als ondernemer wordt mij vaak gevraagd: naar welke netwerkborrels ga jij? Dan moet ik altijd graven. Want ja, waar ga ik eigenlijk heen?

En zijn dat dan echt netwerkborrels? Visitekaartjesfestivals? Of driedelig in pak? Nee, mijn netwerk wordt vaak op een andere manier groter en verstevigd. Hieronder geef ik je een aantal suggesties.

Waarom een netwerk noodzakelijk en leuk is tegelijkertijd

Als ondernemer, maar ook zeker al carrièretijger, doe je er slim aan om een netwerk om je heen te hebben. Zo heb je een groep mensen om je heen en weet je precies bij wie je met welke vraag terecht kunt.

Daarnaast beveel jij natuurlijk jouw netwerk warm aan bij anderen. En je weet wat jouw netwerk in huis heeft aan expertise. En je hebt de mogelijkheid om samen te werken, samen wat te organiseren of een nieuw product op de markt te brengen. Kortom naast dat het noodzakelijk is voor de business is het ook nog erg leuk!

Hoe ik het netwerken aanpak

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Dit is dus niet de manier waarop jij het MOET doen. Dit is de manier waarop ik het doe. En kan jij aanvullen wat voor jou werkt. Doe er je voordeel mee.

Online

Online leer ik veel nieuwe mensen kennen. Op LinkedIn heb ik een groot netwerk, op Insta volg ik veel mensen die dezelfde interesses hebben als ik en mijn website wordt vaak bezocht. Hoe ik dan mijn netwerk vergroot?

  • Op social media ben ik sociaal. Dat houdt in: ik ben actief. Wat ik echt leuk vind like ik. Ik geef comments. Ik tag mensen voor wie het bericht interessant kan zijn.
  • Natuurlijk post ik van alles wat mij bezig houd. Stel ik vragen. En geef ik een kijkje achter de schermen.
  • Daarnaast kan het handig zijn om mensen alvast online te ontmoeten voordat je een face to face meeting hebt. Gewoon kijken wat diegene leuk vindt, mee bezig is of juist van baalt.

Time for tea

Al gaat er bij mij niets boven echt contact. Gewoon samen een kop koffie en in mijn geval een kop thee drinken. Eens horen waar die ander mee bezig is. Nader kennismaken. En onderzoeken wat je voor elkaar kunt betekenen.

Wanneer ik een date inplan geef ik dit wel aan. Dus waarom spreken we af? Met welke intentie? Zodat je allebei dezelfde verwachting hebt. En niet elkaars tijd verdoet. Want daar zit niemand op te wachten!

Klein event organiseren

Ik wil graag dat mensen mij en mijn werkwijze beter leren kennen. Dat kan online en dat kan offline. Ik organiseer met regelmaat kleine events. Zodat mensen kennis met mij maken en ik goed weet waar ik anderen mee kan helpen.

En ik merk dat mensen die naar mijn event toekomen ook echt geïnteresseerd zijn. Dit vind ik een mooi begin van een netwerk opbouwen. En dus niet een like geven omdat we elkaar alleen van vroeger kennen bijvoorbeeld.

Het gras bij de buren lijkt altijd groener

Soms zie ik mensen zo richten op het verkrijgen van nieuwe contacten. Terwijl ik juist kijk naar wat ik al heb. Wie ken ik nu al? En hoe zou ik diegene verder kunnen helpen? Hoe gaat het met diegene? Met het project? Etc. Zelf merk ik dat ik het ook waardeer als ik dat terugkrijg. Echt oprechte vragen, belangstelling en warme aanbevelingen.

SmartUp network events

En natuurlijk blog ik niet voor niets voor dit platform. SmartUp network zorgt naast vette content ook voor super events. Laagdrempelig, met veel toegevoegde waarde en héél veel leuke businessbabes en carrieretijgers.

Het is geen suffe netwerkborrel, juist altijd iets met een twist. Laatst reden we een car rally, met spiksplinter nieuwe wagens. De gehele dag was verzorgd. En dus een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en leren kennen. Daarnaast natuurlijk leuk om alle mensen die je al kent nog eens te zien.

Een mooie manier om je netwerk te vergroten  en te verstevigen. Zie ik jou de volgende keer (weer)?

Deel dit artikel

Marieke Franken

Ik ben Marieke Franken en ik ben teamcoach. Mijn missie: jouw werk leuker maken! Ik leer mensen loskomen van oude patronen, zodat zij naast logisch ook creatief kunnen denken. Dat maakt hun werk leuker! http://www.mariekefranken.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + 16 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.