Next Women Summit: ambition talks

By  |  0 Comments

Op maandag 12 juni werd The Next Women Summit georganiseerd in Amsterdam. Onze fotograaf Prisca was erbij aanwezig, je kon haar al op onze Instastories volgen en nu deelt alle ins & outs met je!

De ochtend begon met inspirerende ‘ambition talks’, we kregen een heerlijke lunch en er waren workshops waar je je van te voren voor aan moest melden. Speciaal voor dit event was er een app ontwikkeld.

Hierin vonden we het hele programma terug, plattegrond en achtergrond info van de sprekers. Zodra er aanpassingen waren in het programma konden we dat direct zien, super handig!

Chantal Janzen: geef nooit op

Chantal Janzen begint de ochtend van de Next Women Summit kort samengevat hoe zij gekomen is op het punt waar ze nu staat. Een goede actrice, presentatrice en sinds kort een magazine &C. Zo jong als ze was had ze al genoeg ambities en nam danslessen.

Ze kreeg vaak te horen dat de doelen die ze stelde veel te hoog waren maar ze bewees keer op keer dat ze het aankon. Ook al hield dit in dat ze iedere vrije minuut trainde aan een tapdans, ze kende na een week alle vrouwelijke rollen voor een film uit haar hoofd.

Dit resulteerde dat ze aangenomen werd als understudy voor deze film. Al snel presenteerde Chantal Idols, ze had geen ervaring, geen opleiding en wist totaal niet wat ze aan het doen was. De kritiek was dan ook niet mals, maar ze gaf niet op!

Er kwamen acteer en presenteer lessen en ze kreeg het steeds beter onder de knie. Hetzelfde geld eigenlijk voor het magazine &C wat ze recent gestart is. Niemand kan haar vertellen of het daadwerkelijk een succes word in dit digitale tijdperk. Maar zonder het te proberen lukt het niet. Start now, start where you are, but start and never stop.

Next Women Summit: Chantal Janzen

Next Women Summit: het panel

Ook het panel met Ilse Kamps (Catawiki) en Sarah Leary (Nextdoor) trekt een volle zaal. Onder leiding van prins Constantijn praten de twee over hoogte- en dieptepunten van hun bedrijven.

Soms kan het binnen een uur van een enorm succes kelderen naar een pittige tegenvaller. Om ons heen horen we hier en daar wat instemmend gepraat. Ervaren jullie als lezers dit ook zo?

David Allen: get things done

De naam David Allen zegt je misschien in eerste instantie niets maar je hebt vast wel gehoord van zijn boek ‘Getting Things Done’. Hij knalt direct een goede vraag de zaal in: how are things in your head office? Oftewel, hoe opgeruimd en geordend zijn jouw gedachten?

Binnen 10 minuten van ons leven maken we veel beslissingen, je telefoon pingt, een mail van een boze klant. Of je bedenkt wat je als lunch wilt. Hoeveel tijd hou je eigenlijk over om dingen te creëren? Daarin is David duidelijk, niets. Je hebt ruimte en leegte nodig in je hoofd, create space.

Neem het voorbeeld van de mail. Je kunt deze nog een uur in je inbox laten zitten, het blijft dan ongemerkt ook in je achterhoofd spelen. Maar kan je deze ook delegeren aan een personeelslid? Bel of stuur degen een berichtje met de vraag of zij dit probleem op wilt lossen met de klant.

Jij kan het loslaten en verder gaan waar je mee bezig was. David heeft nog meer tips, gebruik tools zoals apps en lijstjes om orde te houden. Bedenk of iets belangrijk is, heeft het direct actie nodig? Moet ik er überhaupt wel iets mee doen? Kan ik het, zoals de mail, delegeren?

Eva Jinek: get over it

Talkshow host Eva Jinek gaf naar onze mening de sterkste talk van de Next Women Summit weg. Natuurlijk is zij gewend om te praten en in de schijnwerpers te staan. Maar ook dit is wel eens anders geweest.

Op het moment dat ik net begon in de tv wereld kreeg ik veel kritiek te verduren. Ik zou een bitch zijn, kil overkomen en erger. De reacties op social media logen er niet om! In een mannenwereld was ik een van de weinige vrouwen, dan val je op.

” De vraag waarom er minder vrouwen aan tafel zitten dan mannen heeft een reden. Simpelweg worden veel belangrijke posities bekleed door een man en zijn er nog steeds te weinig vrouwen aan de top. Hoe kunnen wij dit verbeteren? Get over yourself and keep showing up.

Hoe moeilijk het begin ook zal zijn, de harde kritieken over mijn uiterlijk en liefdesleven smolten ook weg. Maak jezelf bekend.

Begin bijvoorbeeld bij de lokale krant en radio. Vertel over je expertise. Over je kunnen en de onderwerpen waar je vertand van hebt. Geef duidelijk de richting aan waar je heen wilt, zeg nee tegen onderwerpen die totaal niet bij je passen.

Dan nog zo’n goede tip waar wij vrouwen veel beter in zijn dan mannen. Luister naar je gesprekspartner. Dit is iets wat Eva enorm mist op de televisie.

Next Women Summit: Eva Jinek

Hoe mooi is het als je kunt zeggen, weet je wat? Je kan wel eens gelijk hebben, hier ga ik mij in verdiepen. Ze komt met nog meer adviezen; breng energie naar de tafel en wees goed voorbereid. En natuurlijk, wees altijd jezelf. Hoewel haar punten vooral gericht waren op de televisiewereld kunnen wij deze ook toepassen op onze carrière.

Het was een dag vol energie en inspiratie. Moe, maar voldaan gingen wij weer naar huis. Bedankt Next Women Summit en wie weet tot volgend jaar!

Deel dit artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 − one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.