Mijn ochtendroutine voor een productieve dag

By  |  2 Comments

Ken je van die mensen die ‘s ochtends hun ogen open doen, meteen beginnen te kletsen, starten met een ochtendroutine, irritant vrolijk zijn en meteen aan de gang kunnen? 

Juist, dat ben ik. Ik ben een ochtendmens. Wat doe ik allemaal in de ochtend om een goede start te maken van mijn dag?

Waarom?!

Als ik tegen mensen zeg dat ik vrijwillig om 6.00 uur ‘s ochtends opsta, krijg ik vooral de vraag ‘Waarom?!’ inclusief vragende blik.

Ik heb gemerkt dat als ik mijn dag vroeg begin, ik veel relaxter kan opstarten. En hoe relaxter ik aan de dag begin, hoe fijner de rest van de dag is.

1 | Heerlijk, vroeg opstaan

Het vroeg opstaan is daarmee meteen mijn eerste tip voor de start van een productieve dag. Want ook al sta je tien minuten eerder op dan je gewend bent, je hebt ineens zoveel meer tijd. Minder hoeven haasten levert mij veel meer op dan die paar minuten extra slaap.

Ik heb echt wel geprobeerd om later op te staan of de wekker later te zetten. Dit resulteerde alleen maar in een heleboel stress waar ik dan de rest van de dag weer last van had.

2 | Goed ontbijten

Hier spreekt uw health-minded-blogger, maar zonder goed ontbijt kan ik echt niet nadenken. Laat staan zonder koffie. Dat laatste zal voor niemand een verrassing zijn.

Ik geloof dat mijn espresso apparaat in de afgelopen vijf jaar één keer stuk is geweest, dat was een slechte dag.

3 | De prioriteitenlijst

Voordat ik onderweg ga naar mijn werkplek, of dat nu op kantoor is of thuis, wil ik mijn prioriteitenlijst voor die dag weten. Ik weet wat me te wachten staat die dag en waar ik als eerste mee aan de gang ga.

Op het moment dat ik wel naar kantoor ga, kan ik bovendien de tijd in de auto of op de fiets gebruiken om er alvast over na te denken. Vaak ben ik dan zo klaar met mijn eerste taken van die dag.

Jouw tips voor een goede ochtendroutine

Hoe begin jij je dag? Ben je ook een ochtendmens? Of meer een avondmens? Heb jij nog tips om de dag goed te beginnen? Ik ben benieuwd!

Deel dit artikel

Ik ben Marjan (1985) en werk als financial. Mijn doel is om te laten zien dat financiën helemaal niet lastig of saai hoeven te zijn. Ik krijg er heel veel positieve energie van als ik zie dat mensen met behulp van mijn praktische tips aan de slag gaan met hun financiën. Dit doe ik voornamelijk via mijn blogs op thehappyfinancial.com. Daarnaast ben ik inmiddels negen jaar werkzaam als accountant waar ik ondernemers adviseer op financieel gebied.

2 Comments

 1. ricardo Schenk

  October 5, 2017 at 11:34 am

  Sinds ik van baan ben verandert in Juli ben ik standaard een 30 minuten eerder op het werk dan dat ik hoor te beginnen. Dit betekend dus ook een 30 minuten eerder wakker worden voor ik op weg ga in de auto.
  Dit alles resulteert wel in een relaxte manier van wakker worden voorbereiden en daadwerkelijk aan de gang gaan. Ik zal het daarom iedereen ook aanraden !

  • Marjan Heemskerk

   October 5, 2017 at 2:25 pm

   Hi Ricardo,

   Dank je wel voor je reactie. Dat scheelt inderdaad veel tijd en dan pas merk je denk ik hoe relaxt het is om iets eerder op te staan.
   Begint je dag toch nog iets fijner.

   Groetjes, Marjan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − four =