Waarom ik iedere ondernemer het volgen van een opleiding adviseer

By  |  0 Comments

Nog maar anderhalf jaar werk ik voor mijzelf. Toch heb ik in deze periode wel al twee opleidingen gevolgd en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Sterker nog: ik kan iedereen het volgen van een opleiding aanbevelen!

Nieuwe opleiding = nieuwe opdrachten

Voordat ik als freelancer begon, had ik al zo’n 9 jaar relevante werkervaring opgedaan. Toch besloot ik vrijwel meteen om tegelijk met mijn start als zzp’er om een opleiding te gaan doen. In mijn geval dacht ik wel voordeel te hebben bij de opleiding SEO Copywriting en niets bleek minder waar: ik heb er nu nog steeds dagelijks profijt van en deze cursus heeft ervoor gezorgd dat ik ook over dit onderwerp toffe opdrachten kreeg. Fijn!

Even geen inkomsten, wel leren?

Tijdens mijn zwangerschapsverlof afgelopen voorjaar kwam ik nog een opleiding tegen, over succesvol adverteren op Facebook. Zal ik wel of zal ik niet? Ik kon deze cursus sowieso goed gebruiken voor mijn eigen blog, maar zou ik er verder ook iets aan hebben?

Daarnaast was ik nog met verlof en had ik op dat moment (omdat ik als freelancer werk) geen inkomen. Ook mijn spaarpotje ging er daardoor redelijk snel doorheen, dus was het wel slim om juist nu met een opleiding te beginnen? Ik besloot om ervoor te gaan en guess what: inmiddels heeft ook deze opleiding me hele mooie klussen opgeleverd!

Investeren in jezelf

Buiten het feit dat de opleidingen me op het gebied van werk dus het één en ander hebben gebracht, heb ik er ook persoonlijk veel profijt van. Een opleiding betekent een investering in jezelf. Je kennis neemt toe en hierdoor groei je enorm op persoonlijk vlak. Tijdens het volgen van een opleiding ontmoet je weer andere mensen en behalve dat het netwerk-wise interessant kan zijn, kunnen deze mensen je ook weer inspireren op allerlei andere gebieden.

Je ziet het: ik ben voorlopig nog niet uitgeleerd en ga zo langzamerhand weer op zoek naar een volgende cursus!

Deel dit artikel

Lisette Kaptein

Ik ben Lisette, 34 jaar oud en ik woon met Stefan (36) en Ruben (2) in Rotterdam. In het dagelijks leven ben ik freelance Communicatie Adviseur en blogger en je raadt het al: verzot op schrijven. Ik vind het belangrijk om naast moeder zijn, ook nog een eigen carrière te hebben. Ik blog daarom graag over al mijn ervaringen op SmartUp Network.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + 14 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.