Take a break, babe! Ook jij moet af en toe rust nemen…

By  |  0 Comments

Druk, drukker, drukst. Want hoe drukker, hoe succesvoller. Of toch niet helemaal? Want al die drukte kan je ook wel eens opbreken. Je voelt je moe, je hebt weinig inspiratie en je bent niet meer heel gezellig voor je omgeving. Het liefst zou je even rust nemen.

Dus, take a break, babe! En wel hierom:

1 | Creativiteit

Rust nemen bevordert creativiteit. Vooral als het om actieve rust gaat. Dat wil zeggen dat je tijdens deze rustmomenten niet bezig bent met je werk of met social media, maar puur met ontspanning. Ga bijvoorbeeld fietsen, maak een wandeling door het park en kijk eens goed om je heen. Mediteer, luister bewust naar muziek of lees een boek. Allemaal manieren om er voor te zorgen dat jouw creativiteit wordt bevordert, maar dat je stress niveau vermindert. Klinkt best relaxed, toch?

2 | Meer rust, minder stress

Wanneer je geen gevoel van ‘moeten’ ervaart, wordt je stressniveau ook lager. Een hoog stressniveau herken je onder andere door:

  • slecht slapen
  • gewichtstoename
  • vermoeidheid
  • behoefte aan suikers
  • verlaagd libido
  • nerveus gevoel
  • negatieve stemming

Geen signalen waar je op zit te wachten!

Bewegen, ontspannen en dus niet met je werk of social media bezig zijn, helpt om weer op te laden, zodat je weer met meer zin en energie aan het werk kan gaan.

3 | Focus

Tijdens momenten van rust, kun je afstand nemen van waar je allemaal mee bezig bent. Op deze manier ontdek je ook weer waar jouw focus ligt. Wat wil je de komende maand of het komende jaar écht bereiken? Schrijf het op en laat het even voor wat het is. Na verloop van tijd krijg je steeds scherper wat die focus inhoudt. Het gaat er tijdens de actieve rust vooral om dat je alle ideeën op je af laat komen en dan zie je dat je echt zin hebt om weer met dat doel aan de slag te gaan!

4 | Productiviteit gaat omhoog

Na een (lang) moment van rust en ontspanning, heb je niet alleen meer energie en meer focus, maar ook echt zin om weer met jouw doel bezig te zijn. Dit zal je productiviteit dan ook verhogen. Dus wacht niet meer tot dat je helemaal op bent, maar stop eens als je lekker op dreef bent met je werk. Het moment dat je dan weer verder gaat met je werk, weet je wat je wil doen en ervaar je geen tegenzin. Je zit ervaart eerder die ‘flow’ en dat komt jouw werk alleen ten goede.

Hoe zorg jij er voor dat je aan je rust toekomt? En wat doe jij tijdens deze momenten? Laat het me weten in de comments hieronder!


SmartUp Network Masterclass – ‘Geef je loopbaan vorm’

Zit je vast in je werk? Wil je iets anders, maar weet je niet zo goed wat? Word je helemaal gek van alle keuzes en mogelijkheden? Of vind je je baan te gek, maar weet je stiekem dat je nog veel meer kan?

Dan is onze Masterclass ‘Geef je loopbaan vorm’ wellicht iets voor jou! De Masterclass wordt gegeven door loopbaanexpert en loopbaancoach Lizzy van Hijkoop. Get your ticket now.

Deel dit artikel

Ik ben Lizzy (33), ik ben online coach, docent marketing en ik schrijf wekelijks een ‘droombaanverhaal’ op mijn website, over vrouwen die hun ideale baan, hun droombaan hebben gevonden. In mijn vrije tijd drink ik geregeld een drankje met vriendinnen, sport ik en als het kan ga ik zo veel mogelijk op reis. En last but not least, ben ik moeder én stiefmoeder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − six =