Sugo; hét bewijs dat pizza productiviteit produceert

By  |  0 Comments

Het team van SmartUp Network op een zaterdagmiddag; hét ingrediëntenlijstje voor een hoop geklets en de welbekende buikpijn van het lachen. Hoe zorgen wij ervoor dat we tijdens zulke meetings ook aan onze business toekomen?

Simpelweg het advies van de Amerikaanse internetondernemer en CEO van Amazon.com in acht nemen: organiseer nooit een vergadering waar twee pizza’s de hele groep niet kunnen voeden. Prima plan; wij spreken zaterdagmiddag 20 mei af bij Sugo in Rotterdam.

Sugo?

Sugo ja; de pizzatoko die inmiddels met drie vestigingen redelijk succesvol te noemen is en waar je zo lekker met je handen mag eten. Dankt Sugo zijn succes aan het feit dat eten met je handen hier de normaalste zaak van de wereld is of zijn de pizza’s hier echt zo uniek?

Laat onderzoeken, ons ergens in vastbijten en onze tanden ergens inzetten (woordspeling voor de oplettende lezer) nou echt aan ons besteed zijn; kom maar op met al die heerlijke smaken!

Pizza tijdens vergaderen bevordert productiviteit
Passie voor het vak en passie voor het bedrijf

Mozzarella, gekarameliseerde ui, tomaten, mascarpone, walnoot, olijven, geitenkaas, zongedroogde tomaten, ricotta, spinazie, artisjok, courgette, gegrilde paprika, truffel; dit is slechts een selectie van de vele pizza’s en toppings die op onze tafels stonden… Wij zeiden op voorhand (weer een woordspeling, let maar op); “chill, lekker met je handen eten op zaterdagmiddag”. Achteraf zeiden wij; “dat eten met je handen is echt heel fijn maar die pizzabodems zijn nog veel fijner.”  

Alsof ze ons hoorde, kwam daar een enthousiaste dame vrijwel direct het één en ander toelichten: Wij maken al ons deeg zelf, zorgvuldig en met de hand bereid. Op die manier zorgen wij ervoor dat de bodem en de topping smaakt zoals het hoort te smaken.

Zij vervolgt: “Nog niet zo lang geleden, hebben wij een chef uit Italië een aantal dagen laten overkomen om ons te leren hoe we dit deeg nog perfecter krijgen”. Kijk! Daar worden wij ondernemers enthousiast van; passie voor het vak én passie voor het bedrijf. Wat ons betreft dé saus voor succes (saus is de vertaling voor Sugo, dus wederom een woordspeling; we gaan lekker)…

Letterlijk een heerlijke werkplek

Over succes gesproken; de pizza’s die wij rijkelijk toegediend kregen, waren wat ons betreft de basis voor onze succesvolle meeting. Zo hebben wij resultaten besproken, een hele goede brainstorm gehad en ook nog eens heel veel nieuwe plannen kunnen smeden.

Het moge duidelijk zijn dat naast de heerlijke pizza’s die hier geserveerd worden, dit ook heerlijke plek is om te werken. Zo viel ons bij binnenkomst direct op dat er veel natuurlijke kleuren en materialen gebruikt zijn in het interieur. Dit zorgt ervoor dat ondanks de drukte en gezelligheid in de toko, de plek heel rustig en ruimtelijk oogt.

Hierdoor heb je tenminste niet het idee dat je bij je buurman op schoot zit (op zich wel fijn als je aan het werk bent). Daarnaast biedt Sugo gratis WiFi aan, weet de enthousiaste bediening duidelijk wat gastvrijheid inhoudt en wordt er bovendien goede (ijs)koffie met koekjes (wij blijven Hollanders) geserveerd.

Last but not least; last van de welbekende suikerdip aan het einde van de middag? Dan zit je hier perfect; de tiramisu, pannacotta, cannelloni en Nutella-pizza… wij hebben alles geproefd. Wij hebben alles opgegeten.

ps. Wij zijn benieuwd of jij ook wel eens pizza op de vergadertafel zet. Laat je het ons weten en vertel je dan ook meteen of je er nóg productiever van werd?

Deel dit artikel

Annelous Neven

Ik ben Annelous Neven, ondernemer, ambitieus, initatief- & energierijk. Ik ben gek op schrijven en vind het waanzinnig als ik mijn artikelen ter lering en ter inspiratie kan aanbieden. Mijn ambities en vaardigheden liggen in de communicatie, branding en PR en met mijn eigen bedrijf Another Note help ik dan ook maar al te graag organisaties, merken en bedrijven de interne en externe beloftes waar te maken en identiteiten (weer) tot leven te brengen. We streven hierbij continu naar uniciteit, perfectie, diversiteit en innovatie om kwalitatief de meest hoogwaardige en meest unieke identiteiten te creëren en uit te kunnen dragen; in beeld en geschrift.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + three =