Een werkdipje: van bleh naar yeah!

By  |  0 Comments

Laatst had ik het even, zo’n blehmomentje. Volle vaart aan het werk zijn, maar niet alles gedaan krijgen wat je wel graag zou willen. Tegenslagen incasseren. En gewoon even geen zin meer hebben.

Of dat is omdat ik toe ben aan de zomer? Of dat het andere oorzaken heeft? Het bracht me in ieder geval op het idee om jullie mijn struggeles te delen. Gewoon als ondernemers onder elkaar. Wat kan je doen als je een werkdipje hebt?

Accepteren kun je leren

Laatst las ik; om een gelukkig leven te leiden moet je accepteren dat je niet elk moment gelukkig bent. Dat vond ik goed passen bij de situatie. Niet dat ik ongelukkig was, maar ik was ook niet echt happydeppeppie.

Door te accepteren dat het oké is om even niet oké te zijn, haalt dat de lading van het moment weg. Dat maakt het allemaal even minder zwaar en gewoon een dag die niet zo lekker gaat.

De weg naar succes is hobbelig

Om bovenop een berg te komen, moet je stappen zetten. Soms naar links. Soms naar rechts. Meestal naar voren. En soms naar achteren. Vervelend maar waar. Door elke dag een stap te zetten, kom je ook boven. Ik zou graag mijn zevenmijlslaarzen aanhouden en lekker snel op de eindbestemming zijn, maar dat is niet hoe het werkt.

Concreet: na mijn zwangerschapsverlof duurt het langer dan ik wil voordat ik weer aan het trainen en coachen ben. Door elke dag stappen te zetten, achter de schermen aan het werk te zijn en koppen koffie te drinken weet ik dat het trainen en coachen weer dichterbij is dan ooit.

Zoek support bij anderen

Die anderen kunnen ondernemers zijn, maar ook vrienden en familie. Niets is zo lekker om jouw hart te luchten. Gewoon even lekker te mopperen. Of er samen achterkomen waarom het even bleh gaat. En het leuke is; mensen zijn bereid om met je mee te denken. Dit voelde ik laatst toen we een teammeeting hadden met de bloggers van SmartUp network. We raakten echt met elkaar aan de praat en deelden onze geluksmomentjes en struggles. En in plaats van mooi weer spelen, gaf ik aan waar ik tegen aanliep. Guess what? Er kreeg een luisterend oor, goede tips en een veer in mijn ****. En mijn leed voelde al snel minder erg. Super fijn dus!

Bij de schilder thuis bladdert de verf

En ineens wist ik het… Ik word ook maar een mens. Ik kwam er simpelweg achter dat ik in mijn eigen patroon aan het ronddraaien was. Dus daar waar ik anderen bij help, had had ik nu zelf ook even hulp bij nodig. Gewoon wat simpele vragen, wat kritische noten en een schouderklopje maakte van mijn blehmoment een yeah-moment.

Hoe zet jij jouw blehmomentje om en een yeahmomentje?

Deel dit artikel

Marieke Franken

Ik ben Marieke Franken en ik ben teamcoach. Mijn missie: jouw werk leuker maken! Ik leer mensen loskomen van oude patronen, zodat zij naast logisch ook creatief kunnen denken. Dat maakt hun werk leuker! http://www.mariekefranken.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.