Plaatje, praatje, daadje: uitstralen wie je bent

By  |  0 Comments

Ken je de termen: plaatje, praatje, daadje? Eigenlijk is het de vraag: klopt het de buitenkant met de binnenkant? Ben jij ook daadwerkelijk aan het uitstralen wie je bent en wat je doet? Handel jij daar ook naar? Kortom klopt het complete plaatje?

Het perfecte plaatje

Ik zie het soms misgaan. Dan lees ik een nieuwsbrief van een ondernemer. Super frivool, taal van deze tijd en enorm veel kleurgebruik. Dan kom ik iemand in levende lijve tegen en dan is het een grijze muis. I know, het klinkt niet aardig.

Aan de andere kant, het plaatje klopt niet.  Het is mega belangrijk om te laten zie wie jij bent, zodat jij je kan onderscheiden van de rest. Dat het hele plaatje klopt, het daadwerkelijk uitstralen wie je bent. Heb jij een wat stoffig beroep? Dan hoeft het natuurlijk niet te betekenen dat jij er stoffig moet uit zien. Wat je wel kan doen? Ik geef je hieronder mijn 3 tips.

1 | Wie ben ik en wat past bij mij?

Zorg dat je weet wie je bent en waarom je doet wat je doet. Een goed begin is het halve werk. Om niet te abstract te blijven neem ik mezelf als voorbeeld.

Ik ben een jonge meid (van uhh bijna 30 jaar, zeg je dan nog meid?) en ik heb mijn eigen onderneming. Ik geef trainingen in het bedrijfsleven en leer mensen hoe het ook anders kan.

Dit doe ik door creatief denken en met creatieve tools en technieken. Ik ben van mening dat ik er dus best apart mag uitzien. En dat heeft ook mijn voorkeur. Vaak krijg ik terug dat mensen mij in real life net zo ervaren als op het internet. Gaaf toch!

Van mij kan je dus een kleurrijke nieuwsbrief, schrijffouten en wat gekkigheid verwachten. Wat kan ik van jou verwachten?

2 | Hoe laat ik dat zien?

Bedenk welke uitingen je kunt gebruiken om meer van jezelf te laten zien. Je kunt natuurlijk uitstralen wie je bent door jouw uiterlijk. Hoe jij jouw verhaal vertelt. Hoe jij je online presenteert (of niet). Hoe jij met anderen omgaat.

Kortom jij kan je op heel veel verschillende gebieden laten zien. En als je het eens anders wilt aanpakken? Bedenk dan eens andere vormen. Concreet, schrijf jij altijd post? Maak dan eens foto’s, filmpjes of plaats een quote.

Draag jij altijd spijkerbroeken en past die stijl je niet meer? Zoek dan een alternatief. Of laat iemand anders een alternatieve look voor je uitzoeken.

3 | Blink uit in wat je doet!

Niets is zo aantrekkelijk als met iemand praten die van zijn vak houdt. Ga maar na. Haal jij het liefst een lekker biefstuk bij de slager die er alles over kan vertellen of vacuüm verpakt uit de supermarkt? Luister jij graag naar een bevlogen spreker of naar een slaapverwekkende lezing? Pak het podium en laat zien waar je voor staat. Draag het uit. Gooi het de wereld in.

INSPIRING INFLUENCER #4

Inspiring Influencer is back! ⚡️ Op 21 juni vertelt Kim Stolk van Hotterdan bij Breeman Mini in Rotterdam hoe je ervoor zorgt dat jouw verhaal klopt met hetgeen je wilt uitstralen en leer je welk MINI model het beste bij jouw persoonlijkheid past. Save the date, claim je ticket, get ready en wie weet rij jij aan het einde van de avond met een MINI terug naar huis! 💥

Datum: woensdag 21 juni 2017

Tijd: 19:00 – 22:30 uur.

Locatie: Breeman MINI, Autolettestraat 20 te Rotterdam. Parkeren is gratis.

Koop hier jouw kaartje: bit.ly/inspiring-influencer-4

Deel dit artikel

Marieke Franken

Ik ben Marieke Franken en ik ben teamtrainer. Ik help mensen in het bedrijfsleven die op zoek zijn naar manieren hoe het ook anders kan. Dit doe ik door creatief denken en met creatieve tools en technieken. Zoals brainstorm- en creatieve sessies . Met als resultaat dat deelnemers andere mogelijkheden en resultaten zien die zij voorheen niet zagen, met veranderingen weten om te gaan en meer lol in hun werk ervaren. http://www.mariekefranken.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =