Hoe een visionboard je helpt naar meer resultaat

By  |  0 Comments

Hoe kan een bord met plaatjes je nou helpen om meer uit jezelf te halen, en zelfs je doelen te bereiken? Een beetje knippen, plakken, scheuren en leuke clichés opplakken. Hoe kan dat je nou vooruit helpen? Ik snap je twijfel, maar echt, het werkt! 

Wat is een visionboard?

Een visionboard is iets anders dan een moodboard. Waar je in een moodboard met een heel specifiek doel, opdracht of sfeer in gedachten werkt. maak je een visionboard veel vrijer en intuïtiever. Het heeft als doel om jouw verlangens en doelen visueel te maken, waarvan je soms nog niet bewust was.

Hoe maak je je eigen board?

De manier waarop je een visionboard maakt, is wel van belang. Je wilt juist niet te veel nadenken en je onderbewuste naar boven laten komen. Daarom is het goed om jezelf wat tijdsdruk te geven als je gaat knippen en scheuren. Zet bijvoorbeeld een liedje aan, en zorg dat je als het liedje afgelopen is de eerste twee tijdschriften hebt doorgebladerd. Alles wat je ook maar enigszins aanspreekt, scheur je uit. Zo doe je dat met een aantal liedjes, tot je vindt dat je genoeg gescheurd hebt.

Ga dan pas echt kijken naar wat je hebt uitgekozen en selecteren. Alles waarbij je toch niet echt meer iets voelt of je toch niet zo aanspreekt, leg je aan de kant. En de rest ga je verzamelen op een groot vel of een foamboard.

Waarom en hoe werkt het?

Als je je visionboard hebt gemaakt, zet of hang je deze op een plek waar je ‘m iedere dag ziet. Dat kan in de keuken zijn, boven je bed of desnoods op het toilet. Je hoeft er niet eens elke dag bewust naar te gaan staren, maar dat je jouw board iedere dag ziet, al is het onbewust, is al genoeg. Daarmee ‘voedt’ je als het ware jouw onderbewuste, waardoor je andere keuzes zult gaan maken en een andere focus gaat krijgen.

Doordat je iedere dag de beelden en achterliggende doelen en verlangens van jouw visionboard ziet, werkt dit door in je gedachten. Iedere dag wordt je onbewust weer herinnerd aan waar je ook alweer naartoe wilt, waardoor je andere kansen en mogelijkheden zult gaan opmerken en grijpen. Omdat je weet dat die je gaan helpen in waar je naartoe wilt. Kortom, zo werkt de Wet van de Aantrekking.

Waar kun je een visionboard voor gebruiken?

Je kunt een bord maken voor jouw carrière doelen, maar je kunt het ook heel specifiek inzetten voor bijvoorbeeld een nieuw huis dat je zoekt en nog niet weet waar je dat gaat vinden, of zelfs als je een geweldige partner zoekt. Ik gebruik een visionboard zelf voor zowel werk als privé en maak er een beetje een mix van. Elk jaar, en soms elk halfjaar maak ik een nieuwe, en verbaas ik me er weer over hoeveel van mijn vorige visionboard realiteit is geworden.

Heb je nog vragen? Stel ze vooral hieronder in de comments. Vind je het leuk om met een groepje andere ambitieuze carrièretijgers een moment te plannen om jullie visionboards te maken? Doe dat zeker, zodat je zeker weet dat je er één gaat maken. Prik ook vooral een moment over een half jaar tot een jaar om te kijken wat er werkelijkheid is geworden. Houd je ons op de hoogte?

Deel dit artikel

Ciska van Grootveld

Ciska is 30 jaar, woont in Amsterdam en heeft haar eigen bedrijf I am Groots. Ze is coach en stylist. Ze werkt vooral met ondernemers en managers in het bepalen van een uitstraling die helpt bij het behalen van hun doelen en het maken van impact. Wist je dat maar liefst 55% van je eerste indruk wordt bepaald door je uiterlijk? Ciska is verliefd op Amsterdam, struint graag over de grachten en heeft een ontzettend grote liefde voor schoenen. Ze deelt graag tips over het ontdekken van je kwaliteiten, werken met plezier, succes en effectiviteit én het behalen van je doelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 6 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.