Wat vind ik belangrijk in mijn werk?

By  |  0 Comments

Inmiddels ben ik bijna tien jaar werkzaam als accountant. Gedurende deze tien jaar weet ik een stuk beter wat ik wil. Wat vind ik belangrijk in mijn werk? Hoe ziet mijn wensenlijst eruit?

Mijn wensenlijst

Weten wat je wil op werkgebied is best lastig. Ik heb er tenminste lang over gedaan om te weten wat ik nu écht belangrijk vind in mijn werk. Zo’n tien jaar geleden, bij mijn eerste baan na het afstuderen vond ik vooral één ding heel belangrijk: Geld verdienen.

Inmiddels weet ik gelukkig beter en heb een heel ander wensenlijstje. Wat vind ik nu belangrijk in mijn werk? Waar word ik gelukkig van op werkgebied? Ik geef mijn vijf belangrijkste punten.

1 | Gezelligheid op de werkvloer

Met je collega’s breng je toch een groot deel van je tijd door. Dus om naar kantoor te gaan, je werk te doen en weer snel naar huis, vind ik niet fijn. Ik wil kunnen lachen en kletsen met het team. Ergens blijven voor een team is het andere uiterste. Maar ergens weg gaan omdat je het niet kunt vinden met je collega’s kan ik zeker begrijpen.

2 | Eigen verantwoordelijkheid

Waarschijnlijk een herkenbaar punt voor de carrière tijgers onder ons. Ik merk dat ik het fijn vind om veel verantwoordelijkheid te krijgen. Dat het er juist voor zorgt dat ik een stap meer zet en daarmee ook wil laten zien dat ik het kan. Continu aan het handje gehouden worden lijkt me dan ook niks.

3 | Reisafstand / minimale files

Ik heb zo’n beetje in iedere file van Nederland wel een keer gestaan. En autorijden vind ik helemaal niet erg. Maar uren in de file staan wel. Lange reisafstanden en file rijden is gewoon zo zonde van je tijd. Helemaal ideaal is het als je op de fiets naar je werk kunt, maar dat is praktisch niet voor iedereen haalbaar.

 4 | Voldoende afwisseling

Een groot voordeel van mijn werk is dat ik iedere week een ander project heb. Hierdoor is de afwisseling groot en daarmee de kans op verveling in mijn geval lager. Een sterk repeterend karakter van het werk wordt al snel saai en eentonig.

 5 | Geld

Op nummer vijf staat toch echt geld, wat ik belangrijk in mijn werk vind. In tegenstelling tot tien jaar geleden staat geld niet meer bovenaan mijn lijst. Maar is en blijft toch belangrijk. Want hoezeer je werk voldoet aan de eerste vier punten, daar kun je niet de hypotheek van betalen.

Bovendien is geld toch de meest eenvoudige manier om waardering te laten blijken. Heb je hard gewerkt en heb je het goed gedaan, dan is een beloning in de vorm van geld toch wel heel leuk.

Wat zijn jouw wensen voor je ideale baan? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Deel dit artikel

Avatar

Ik ben Marjan (1985) en werk als financial. Mijn doel is om te laten zien dat financiën helemaal niet lastig of saai hoeven te zijn. Ik krijg er heel veel positieve energie van als ik zie dat mensen met behulp van mijn praktische tips aan de slag gaan met hun financiën. Dit doe ik voornamelijk via mijn blogs op thehappyfinancial.com. Daarnaast ben ik inmiddels negen jaar werkzaam als accountant waar ik ondernemers adviseer op financieel gebied.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.