Word je eigen PR expert

By  |  0 Comments

Op maandag 7 mei was SmartUp Network uitgenodigd voor een workshop PR van de dames van PR-cursus.nl. Zelfstandig PR-adviseurs Chantal Schram en Suzanne van Duijn besloten hun krachten te bundelen en lanceerden afgelopen week hun eigen online cursus om iedereen tot PR expert op te leiden. Zelf zijn zij al jaren werkzaam als PR adviseur en blogger, voornamelijk in de reiswereld. Wat leerden wij van hen tijdens de workshop?

Hoe wil je bekend staan?

Het belangrijkste als je begint met PR is om goed na te denken over jezelf. Je eigen business, het bedrijf waar je voor werkt, welke producten en diensten je aanbiedt en hoe je bekend wil staan. Het draait allemaal om focus. Welke boodschap wil je naar buiten toe brengen, passend bij jouw visie en het product of de dienst waar je de aandacht op wilt leggen.

Wie en waar is jouw doelgroep?

De tweede stap voor het werken aan jouw zichtbaarheid is te bepalen wie jouw doelgroep is. Dat heb je waarschijnlijk allang gedaan bij het opzetten van jouw bedrijf of product, maar voor jouw PR strategie is het wederom één van de belangrijkste eerste stappen. Maak een duidelijk profiel van jouw doelgroep, dus ga iets verder dan alleen demografische gegevens, geslacht en leeftijd. Probeer ook in te schatten wat hun hobby’s en interesses zijn en welke media zij gebruiken. Denk aan tv, kranten, radio, magazines, maar ook online platforms. Maak een medialijst van alle media die jouw doelgroep gebruikt en waar zij dus te vinden zijn.

Gastbloggen is een underrated manier voor PR

Als je eenmaal een medialijst hebt opgesteld, kun je aan de slag met een plan om op in media zichtbaar te worden. Suzanne en Chantal stellen dat het schrijven van een gastblog een ondergewaardeerde manier is om te zorgen voor zichtbaarheid op andere platforms. Denk na over een concreet onderwerp en zorg dat je voorstel relevant en actueel is. Zo is de kans het grootst dat het platform ook daadwerkelijk iets doet met jouw blog.

PR-cursus.nl

De online cursus bestaat uit 24 modules die alle facetten van PR beslaan. Het gaat er allemaal om hoe je jezelf of je bedrijf in de media kunt krijgen en meer zichtbaar kunt worden. Laat je niet afschrikken door de 24 modules. Een aantal modules bevatten redelijke basiskennis die je (zeker als ondernemer) al scherp op je netvlies moet hebben staan, zoals wie is je doelgroep en wat is PR. De cursus is bedoeld voor zowel ondernemers als medewerkers die graag PF expert willen worden.

Er zijn verschillende pakketten te koop van het programma, van basis tot meer uitgebreid. Het meest uitgebreide pakket bevat ook 1 persoonlijke online sessie. De twee andere pakketten hebben geen persoonlijke begeleiding, dus vragen ook een grote mate van zelfstandigheid. Op zich geen probleem, maar wees je er wel van bewust dat je niet bij elke stap begeleid wordt.

Het meest eenvoudige pakket met de eerste 15 lessen kost 199,- euro, het tweede pakket met alle lessen kost 279,- euro en het meest uitgebreide pakket waarin je alle lessen + 1 online sessie met de dames krijgt kost 349,- euro. Deze prijzen zijn exclusief BTW.

T/m 1 juli ontvang je 30% korting op de cursus met de code SMARTUP om zelf PR expert te worden!

Deel dit artikel

Ciska van Grootveld

Ciska is 30 jaar, woont in Amsterdam en heeft haar eigen bedrijf I am Groots. Ze is coach en stylist. Ze werkt vooral met ondernemers en managers in het bepalen van een uitstraling die helpt bij het behalen van hun doelen en het maken van impact. Wist je dat maar liefst 55% van je eerste indruk wordt bepaald door je uiterlijk? Ciska is verliefd op Amsterdam, struint graag over de grachten en heeft een ontzettend grote liefde voor schoenen. Ze deelt graag tips over het ontdekken van je kwaliteiten, werken met plezier, succes en effectiviteit én het behalen van je doelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.