Restaurant Ayla in Rotterdam: Comfortfood in mediterrane sfeer

By  |  0 Comments

Gelegen op 350 meter van Rotterdam Centraal vind je een schat aan vers, kleurrijk eten, geweldige cocktails en alles dat in aanraking is geweest met de mediterrane zon. Ayla Rotterdam brengt het samen op je bord. Voor het teamuitje van SmartUp Network hebben we hier een 3-gangen diner gegeten en wat hebben we genoten…

Facts:

Waar zijn we: Ayla Rotterdam

Welk dagdeel: diner

Prijsklasse: €€

Adres: Kruisplein 153, 3014 DD Rotterdam

Open van/tot: 365 dagen per jaar van 11:00 tot 24:00, reserveren is alleen mogelijk bij grote groepen

Eerste indruk:

In dit restaurant is ongelofelijk veel te zien! Ik krijg het idee dat het personeel ietwat onderbemand staat, maar dit wordt perfect gecompenseerd door de deskundigheid van onze ober. Hij weet veel te vertellen over de wijnen en al onze vragen over het restaurant beantwoordt hij alsof hij hier al jaren staat. Een vertrouwd gevoel als je onbezorgd wil genieten met collega’s. Dat is ook absoluut waar Ayla voor staat: een huiselijke sfeer en persoonlijke service.

Menu:

Nadat iedereen binnen is, komt de eerste gang op tafel. Bij Ayla werken ze altijd met het zogenaamde ‘shared dining’-principe. Dit betekent dat je zoveel gerechten als je wil van de kaart samen kunt bestellen en dus ook samen deelt. Voor grotere groepen kan je dus wel reserveren en doorgeven wat je voorkeuren zijn.

Het voor -en hoofdgerecht bestonden uit vis, vlees en vegetarische gerechten. Denk aan een charcuterie, gefrituurde bloemkool, padronpepertjes, maar ook steak, burrata, risotto en patatas bravas. Het dessert was kleurrijk en heerlijk voor in de lente: crème Catalana (een soort crème brûlée), rabarber met room, en parfait met kumquat.  Je hoeft niet bang te zijn om hier met honger naar huis te gaan, op de kaart staan meer dan genoeg smakelijke gerechten!

En mocht je ’s ochtends al zin hebben in iets warms: De gerechten van de tapaskaart zijn de hele dag door te bestellen.

Entourage:

Op het eerste oog heeft de zaak een underground karakter, maar als je goed kijkt vind je kunst uit veel verschillende culturen. Praktisch elk onderdeel van Ayla is handgemaakt, wat maakt dat je om je heen kan blijven kijken zonder je te vervelen.

Je kan hier zowel hoog als laag zitten. De omgeving is minder geschikt om een serieus zakelijk gesprek te voeren. De akoestiek is luidruchtig en het is er vaak erg druk. Echter om een gezellige avond met collega’s te hebben die vergezeld wordt door goed eten én drinken, yes please!

Waar staat dit restaurant voor:

Vorig jaar heeft Ayla een Bib Gourmand gekregen. Dat is een aanbeveling vanuit Michelin die je krijgt wanneer je een goed driegangenmenu voor maximaal 37 euro serveert. Het beste van twee werelden komt hier bij elkaar. De kwaliteit van het eten en de prijs daarvan staan prima in verhouding en maken dit een heerlijke – huiselijke – plek om met een groep collega’s de week af te sluiten!

PS: De wc’s zijn genderneutraal en zijn volgens de bedenkers een echte ontmoetingsplek. Wie weet… 😉

Deel dit artikel

Laura Melenhorst

Hoi, mijn naam is Laura en binnen SmartUp Network schrijf ik over Hospitality. Dus wil je weten waar je heerlijk kan ontbijten, lunchen, dineren of borrelen met je zakenpartner(s)? Stay tuned!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.