Zakelijke lunch in het icoon van Rotterdam: De Euromast

By  |  0 Comments

Het boegbeeld van Rotterdam: De Euromast. 185 meter hoog een een indrukwekkende plek om zakelijk te lunchen of dineren. Al snel blijkt dat er veel te doen en te zien is. Wij gingen langs om te checken wat deze befaamde plek in petto heeft!

Facts:

Waar zijn we: Euromast

Welk dagdeel: lunch (geserveerd tot 17:00)

Prijsklasse: €€€

Adres: Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam

Open van/tot: van april t/m september vanaf 09:30 tot 22:15 – van oktober t/m maart vanaf 10:00 tot 22:15

Eerste indruk:

Een van de hoogtepunten in de skyline van Rotterdam en een indrukwekkende plek om een zakenrelatie mee naartoe te nemen: De Euromast. Onlangs is er aan de binnenkant veel verbouwd en is ook de bar verplaatst binnen het restaurant. Deze zit nu meteen rechts bij binnenkomst en dat maakt dat je als gast meteen gezien wordt. Na een warm en zeer gastvrij welkom worden we naar onze tafel gebracht. Die is duidelijk niet weggelegd voor mensen met hoogtevrees: 92 meter hoogte en we zitten vlak langs het raam. Brrr!

Let op: Omdat de Euromast een attractie is betaal je altijd 9,95 entree – of je nu gaat lunchen, dineren of alleen van het uitzicht wil genieten (op een heldere dag tot 30 km zicht!), je betaalt altijd entree. 

Menu:

Als eerste gerecht krijgen we een steak tartare van lam, met een frisse yoghurt-munt saus. Dit eten is net iets luxer dan je waarschijnlijk als standaard lunch gewend bent. Even later zitten we namelijk aan de verse asperges met heilbotfilet en een heerlijke mosterdsaus.

Voor ons was dit een verrassing van de chef, maar toen we navraag deden bleken dit twee gerechten van de dinerkaart te zijn. Goede tip dus: wanneer je zin hebt in iets warms, kan je alle gerechten van de dinerkaart dus ook ’s middags al bestellen!

De menukaart is uitgebreid, sommige gerechten zijn op basis van alleen maar duurzame producten en er is van alles te doen. Zo kan je hier brunchen, lunchen, high-winen, high-tea’en of dineren en dat laatste kan dus ook door je te laten verrassen door de chef.

Per april is ook de lentekaart ingegaan en vind je er een hoop frisse gerechten om van te genieten.

Entourage:

Je kan een groot gedeelte van het restaurant ook afhuren voor feesten en partijen (trouwen in de Euromast, cool!). Door de schuifdeuren kan het gedeelte dat je huurt helemaal geluidsdicht worden afsloten zodat je volledige privacy hebt met je gezelschap. Wel zo fijn!

Tijdens de verbouwing zijn er wat vernieuwingen in het interieur aangebracht. Zo zijn er een aantal poefjes en tafeltjes neergezet die linken aan de zogenaamde ‘Space Age’. Er komen veel zilveren en zwart-wit geblokte accenten terug en ook vind je op een snoeptafel repen als Mars, Prince Mini Star of Milky Way: Allemaal in het space-thema.

Verder is de inrichting vrij clean. Veel lichte kleuren die goed aansluiten bij de enorme portie lichtinval. De stoelen in het restaurant zijn van plastic en vind ik persoonlijk wat goedkoop aandoen voor zo’n mooie locatie. In het gedeelte dat af te huren is vind je wel mooie houten stoelen en parelwit tafellinnen.

Waar staat dit restaurant voor:

De Euromast heeft een Golden Green Key Certificaat. Dit is een certificaat dat iets zegt over de duurzaamheid van het pand. Zo maakt de Euromast gebruik van groene energie, hebben ze een eigen afvalbeleid en wordt de waterkwaliteit zorgvuldig in de gaten gehouden.

Om dus indruk te maken op je zakenrelatie en deze niet alleen mee te nemen naar hoge hoogte, draag je ook nog eens bij aan het milieu.

Medewerkers worden continu opgeleid en zijn goed op de hoogte van alle gerechten. ‘We vinden het belangrijk dat onze medewerkers weten wat ze verkopen. Zo zijn we veel bezig met opleidingen, verdiepingen en coaching om zo de beste service te kunnen leveren voor de gast’, aldus Lieke (marketing Euromast).

Dit restaurant staat garant voor een indrukwekkende tijd door het uitzicht, waarbij je in een fijne omgeving rustig kan overleggen/verbinden/vergaderen en zowel warm als koud kan eten. Naderhand nog even de Euroscoop in (roterende glazen lift op 185 meter hoogte) en je echte Rotterdambeleving is helemaal compleet.

Ben jij wel eens gaan lunchen in de Euromast? Hoe was jouw ervaring?

Deel dit artikel

Laura Melenhorst

Hoi, mijn naam is Laura en binnen SmartUp Network schrijf ik over Hospitality. Dus wil je weten waar je heerlijk kan ontbijten, lunchen, dineren of borrelen met je zakenpartner(s)? Stay tuned!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + eleven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.