Blog

3 Basistips om te beginnen met fotografie

Wil jij graag beginnen met fotografie maar weet je nog niet zo goed waarmee je moet starten? Lees dan hier een aantal zaken die je op orde moet hebben om van jouw fotografie start een succesverhaal te maken. Een goed begin is het halve werk en dat geldt zeker ook voor deze leuke hobby. De benodigdheden voor een beginnende fotograaf zet ik hier op een rijtje en deze zal ik toelichten door mijn eigen ervaringen te gebruiken. Met deze tips maak jij zeker een goede start en kun je altijd nog uitbreiden naar betere en grotere apparaten en technieken. Ervaar deze ontzettend leuke hobby zelf en maak er een plaatje van.  

Verschillende soorten camera’s  

Het is heel begrijpelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zoveel verschillende soorten camera’s, maar welke is geschikt? Voor beginners raad ik aan te starten met kleine camera die makkelijk mee te nemen is en mooie foto’s maakt. Zeker gezien de kosten van fotografie apparatuur zou ik niet te groot beginnen. Een kleine camera betekent niet dat de kwaliteit van de foto’s direct slechter is dan die van grotere camera’s. Deze zijn perfect geschikt voor de hobbyfotograaf die wil ontdekken of fotografie daadwerkelijk iets voor hem of haar is. Mocht je later willen uitbreiden kun je je altijd nog verdiepen in betere camera’s en lenzen.  

Foto’s opslaan

Wanneer je aan fotografie begint wil je natuurlijk je gemaakte foto’s opslaan voor verdere bewerking of om ze te printen. Daarbij is het belangrijk dat je camera voorzien is van een goede SD kaart. Dit is een geheugenkaart die geschikt is voor draagbare apparatuur. De schrijf- en leessnelheid van een SD kaart is ontzettend hoog. Bekijk altijd voordat een SD kaart aanschaft wat voor jou belangrijk is qua opslag en welke kaarten bij jouw camera passen. Je wil natuurlijk dat je plaatjes ten allen tijden goed en mooi worden opgeslagen. Voor de afwerking van je foto’s is het dus heel belangrijk dat ze goed opgeslagen worden. Een goede geheugenkaart maakt het opslaan en bewerken een stuk makkelijker.    

Onderhoud 

Het reinigen van je camera is belangrijk om mooie foto’s van goede kwaliteit te kunnen blijven maken. Het belangrijkste onderdeel van de camera is de lens. Wanneer deze niet schoon of beschadigd is kun je geen scherpe foto’s maken. Zelf zou ik iedereen aanraden om voorzichtig om te gaan met je camera en deze na elke shoot even te reinigen. Er is een groot aanbod aan diverse producten die het onderhoud aan een camera een stuk eenvoudiger maken. Denk aan schoonmaakdoekjes of een lens wash. Door dit regelmatig en zorgvuldig te doen verleng je de levensduur van je fotografie apparatuur en de kwaliteit van de foto’s zal op deze manier ook niet verslechteren. Een schone camera draagt bij aan het succes van jouw fotografische werken.

Geef een reactie