Blog

Wil je een huis gaan kopen? Check de actuele hypotheekrente

Het is momenteel een spannende tijd voor huizenkopers. De verkoopprijzen zijn historisch hoog, maar dat weerhoudt maar weinigen ervan een (ander) huis te kopen. Zeker wanneer je je huidige huis nu met een flinke overwaarde kunt verkopen is dat de moeite. Maar er zijn wat zaken waar je aandacht aan moet besteden voor je daadwerkelijk op zoek gaat naar een koophuis. Zo is het belangrijk om de actuele hypotheekrente in de smiezen te hebben. De actuele hypotheekrente is belangrijk, omdat je een hypotheek niet even voor een paar weken afsluit. Een huis kopen kost veel geld en je bent jaren bezig de hypotheek terug te betalen. Door de meest passende hypotheekrente te vinden op Hypotheekrente.nl kun je flink besparen.

Wat maakt die paar duizend euro nu nog uit?

Op een groot bedrag lijkt het bijna niet uit te maken of je een paar duizend euro meer of minder moet betalen. Maar het is en blijft geld. Geld dat je nu misschien redelijk gemakkelijk kunt missen, maar wie weet wat de toekomst brengt? Door je goed te oriënteren op de actuele hypotheekrente weet je ook wat je kunt lenen. En daarbij moet je natuurlijk nog meer in de gaten houden. Heb je een vaste aanstelling of ben je ZZP'er? Dat zijn twee heel verschillende bronnen van inkomsten. Ben je van plan om vervroegd met pensioen te gaan? Dan wil je zo snel mogelijk zo veel mogelijk afgelost hebben.

De actuele hypotheekrente kan je veel geld schelen

Want ook al lijkt het te gaan om procentpunten, het tikt toch allemaal aan. Of je nu 0,70 % rente betaalt of 0,79 % het verschil lijkt niet groot, maar kan wel van invloed zijn op de rest van je leven. Het is daarbij ook belangrijk om je goed te oriënteren op de verschillende hypotheken. Ga je voor 10 jaar vast of misschien zelfs voor 30 jaar vast? Wil je tussentijds je hypotheek oversluiten of wil je er nu één afsluiten en er dan niet meer over na hoeven denken.

Het is best veel allemaal

De informatie die op je af komt op het moment dat je je in een hypotheek gaat verdiepen kan overweldigend zijn. Het is dus vooral zaak om je niet alleen zelf goed in te lezen, maar ook om een afspraak te maken met een van de onafhankelijke experts. Even bij elkaar langs gaan is momenteel niet gemakkelijk. Maar gelukkig is ook telefonisch contact of een videocall mogelijk. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Geef een reactie