Blog

Wil je een auto leasen? Kies voor operational lease

Een auto leasen is steeds meer een ingeburgerd begrip geworden in Nederland. Waar voorheen alleen zakenlui een auto leaseten, is deze optie er nu ook voor particulieren. Dat een auto leasen een fijne optie is, ontdekken steeds meer mensen. Dat heeft er niet alleen mee te maken dat je voor een vast bedrag per maand een gloednieuwe auto kunt rijden, maar ook het gemak dat ermee gepaard gaat. Kies je voor operational lease, dan heb je het helemaal goed voor elkaar. Met operational lease hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat er voldoende brandstof in de tank of "prik" in de accu zit.

Een auto leasen ontzorgt

Als je een auto leasen gaat, dan zijn daar veel voordelen aan verbonden. Zeker wanneer je kiest voor operational lease. Je hoeft dan alleen de auto te kiezen die je wilt gaan rijden en het vaste, vooraf besproken, maandbedrag te betalen. Je hebt dan, in één betaling, de wegenbelasting, het onderhoud, de verzekeringen, pechhulp in binnen- en buitenland en zelfs vervangend vervoer, geregeld. Zo gemakkelijk kan het zijn. Aan dat vaste bedrag per maand zijn geen verborgen kosten verbonden. Al kan het wel slim zijn om je kilometers in de gaten te houden.

Leasen als ZZP'er of als beginnende ondernemer?

Ook dat is mogelijk. De kans dat je dan kunt gaan voor full operational lease is echter maar klein. Maar je kunt dan bijvoorbeeld weer gaan voor financial lease. Dit is een leasevorm waarbij de auto het onderpand vormt. En, ook niet verkeerd, aan het eind van de looptijd is de auto 100% van jou. Je dient dan wel vanaf het begin zelf te zorgen voor de verzekeringen, het onderhoud, de wegenbelasting et cetera. De prijzen voor financial lease liggen wat lager. Een ander voordeel voor ZZP'ers en startende ondernemers is dat je hier ook kunt gaan voor een minder nieuwe en dus minder dure auto.

Ook privé is leasen een goede optie

Het is natuurlijk ideaal dat je voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto kunt gaan rijden. Een private lease overeenkomst heeft dezelfde voordelen als een zakelijke lease overeenkomst. Ook hierbij is alles inbegrepen. Loopt je leasecontract af? Dan kun je gewoon overstappen in het volgende model. Je hoeft, zoals gezegd, alleen nog maar te zorgen voor een volle accu of een volle tank, verder is alles geregeld. Dat is niet alleen handig, het zorgt er ook voor dat jij je gewoon kunt concentreren op je gezin en de andere zaken die belangrijk voor jou zijn.

Geef een reactie