Blog

Een bakfiets aanschaffen voor het vervoeren van je kinderen 

Als jij ervan houdt om lekker te gaan fietsen als het warm weer is, dan laat je natuurlijk het liefst de auto thuis staan. Ook als jij je kinderen wilt ophalen van school of de opvang, dan is het fijn als je dit met de fiets kan doen. Dit kan dan helaas niet met een gewone fiets en in dat geval moet je daar speciaal een bakfiets voor aanschaffen. Hier vind je meer informatie over het aanschaffen van een bakfiets voor het vervoeren van jouw kinderen. 

 

Is een bakfiets wel veilig?

Veel mensen vragen zich af of het wel veilig is om een kind te vervoeren in een bakfiets. Dit is een logische gedachte want mensen die graag een bakfiets willen aanschaffen hebben waarschijnlijk nog nooit op een bakfiets gefietst. Er zijn verschillende soorten bakfietsen verkrijgbaar. Je hebt namelijk bakfietsen voor het vervoeren van personen, maar ook heb je bakfietsen voor het vervoeren van vracht. Een bakfiets die geschikt is voor het vervoeren van kinderen is voorzien van zitjes met daarbij behorende gordels. Zo voorkom je dat een kind tijdens het fietsen gaat staan en ook is je kind veiliger als je te maken krijgt met een aanrijding. Een bakfiets die op de Nederlandse markt verkocht wordt en geschikt is voor het transporteren van kinderen is dan ook gekeurd door verschillende instanties. 

Ga voor een elektrische bakfiets 

Als jij ervan houdt om te gaan fietsen, dan is het feit dat je moet trappen het vervelendste onderdeel, vooral als je last hebt van tegenwind. Dit is nog vervelender als jij op een bakfiets aan het fietsen bent, want je bent op dat moment ook vracht of kinderen aan het vervoeren. Je kan daarom het beste kiezen voor een elektrische bakfiets. Een elektrische bakfiets is namelijk voorzien van trapondersteuning waardoor je met enkele bewegingen al een vrij hoge snelheid kan behalen. Je zult dus niets merken van tegenwind of dat je extra kilo’s bij je hebt. Houd er wel rekening mee dat een elektrische bakfiets behoorlijk prijzig is. Natuurlijk zijn er ook goedkope elektrische bakfietsen verkrijgbaar, maar het is enorm belangrijk om altijd voor kwaliteit te kiezen. Elektrische fietsen hebben namelijk zeer gevoelige onderdelen die niet door ieder bedrijf gemaakt kunnen worden. Daarnaast zijn elektrische bakfietsen van een bekend merk ook vaak veiliger en veiligheid is enorm belangrijk als jij gaat fietsen met kleine kinderen. 

Geef een antwoord