Blog

Hoe kun je voorkomen dat je zonder werk komt te zitten als zelfstandige?

Het is in onze samenleving van belang om een baan te hebben. Dat is niet gek aangezien je hierdoor geld verdient. Dit geld kun je dan vervolgens gebruiken om te voorzien in je levensonderhoud. Wel is het van belang dat je over voldoende geld beschikt om rond te kunnen kopen. Dat betekent dus dat je zonder problemen boodschappen moet kunnen doen en er zijn nog meer zaken waaraan je hoe dan ook geld uit zult moeten geven. Wanneer jij als zelfstandige werkt, betekent dit dat je geen vast contract hebt en in principe ondernemer bent. Hierdoor is het ook jouw eigen taak om ervoor te zorgen dat je zelf je opdrachten binnenhaalt. Doe je dit niet, dan is de kans aanwezig dat je uiteindelijk zonder werk komt te zitten en dat is natuurlijk iets wat je niet wilt hebben. 

Wat kun je doen om meer werk binnen te halen?

Voor mensen die zelfstandig ondernemer zijn is het dus van belang om de juiste opdrachten binnen te halen. Daarom is het zaak om eens goed na te denken over wat je allemaal kunt doen om mensen of bedrijven te bereiken die jouw diensten nodig hebben. Het kan per persoon erg verschillend zijn op welke manier zij dit het best kunnen doen. Dit is vooral afhankelijk van wat voor diensten je levert. 

 

Zo is het bijvoorbeeld een heel ander verhaal om klanten binnen te halen voor een adviesbureau in de gezondheidszorg dan voor een schildersbedrijf. Daarom is het zaak om eens te kijken naar wat voor mensen je wilt bereiken en hoe je dit dan het best zou kunnen doen. Dit is zo afhankelijk van de branche waarbinnen je opereert dat het erg lastig is om hier een goed advies over te geven. Je zult dus echt zelf op zoek moeten gaan naar manieren om je naamsbekendheid onder mensen die mogelijk gebruik willen maken van jouw diensten te verhogen. 

Ga op zoek naar een platform waarop je jezelf kunt aanbieden

Je zou er als zelfstandige ook voor kunnen kiezen om eens een kijkje te nemen op een platform als younited.nl. Dit is een platform wat bij veel mensen nog niet bekend is, maar wat erg handig kan zijn voor mensen die op zzp-basis aan het werk gaan. Je kunt op dit platform namelijk zzp opdrachten vinden en aannemen. Dat betekent dus dat je als zelfstandige die op zoek is naar werk simpelweg even op het platform hoeft te kijken en dat je vervolgens vanzelf een aantal opdrachten tegen zult komen die passen bij de werkzaamheden die jij doet. 

Geef een antwoord