Hotel New York: gastheerschap op de Kop van Zuid

By  |  0 Comments

Dit jaar vierde ze haar 25verjaardag. Een mijlpaal waar uitgebreid bij stil is gestaan afgelopen mei, maar dit is een plek waar het iedere dag feest is. Hier kun je trouwen, vergaderen, lunchen, dineren, feesten en overnachten. Het juweel van de Kop van Zuid: Hotel New York!

FACTS:

Waar zijn we: Hotel New York

Welk dagdeel: Lunch

Prijsklasse: €€

Adres: Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam

Open van/tot: 7 dagen per week van 07:00 uur tot 01:00 uur. De keuken is geopend tot 23:00 uur.

EERSTE INDRUK:

Alleen al door het prestigieuze uiterlijk van Hotel New York wil je hierheen. Het grote gebouw dat bekend staat om het vertrek van de Holland-Amerika Lijn bestrijkt een groot gedeelte van het Koninginnenhoofd – een fantastische (en rustige) plek aan het water in Rotterdam.

Met 400 zitplaatsen en hoge plafonds is er veel te zien wanneer je binnenkomt in het restaurant. De warme ontvangst en onze tafel met uitzicht zorgen ervoor dat we ons meteen thuis voelen. Al snel staat Michel van Jaarsveld (Marketing & E-commerce executive) aan onze tafel om ons welkom te heten. Geweldig om te zien dat zo’n groot bedrijf ook klein en persoonlijk kan zijn.

De plafonds zijn hoog en het is aangenaam druk. Tafels staan ver genoeg uit elkaar, waardoor je niet bij je buren op schoot zit. ‘Onze menukaart is heel divers’, legt Michel uit. ‘We proberen iedereen te bedienen. Maar de Chef’s Lunch kan ik echt aanraden’. Dat laten we ons uiteraard geen twee keer zeggen!

MENU:

De menukaart heeft de focus op vis. Zo vind je hier Fish & Chips, een visburger of een omelet met gerookte zalm. Maar ook is er een oesterbar. ‘Ik was zelf nooit fan van vis en seafood, maar sinds ik hier werk… Ik ben om!’, vertelt Michel. En wat ziet het er goed uit. Verse garnalen, kreeften en oesters gecombineerd met bijpassende wijnen.

De Chef’s lunch die we bestellen is er in drie varianten: met vis, vlees en vegetarisch.

We gaan voor de varianten met vis en vlees. Heerlijke verschillende sneeën brood en toast met salade. De carpaccio is vers en zacht, de zalm straalt van het bord af en vooral de garnalenkroket is top. Het is me snel duidelijk: bij hotel New York kun je mooi en gezond eten voor een prima prijs. Onze Chef’s Lunch kost 13 euro voor het vlees en 14 euro voor de vis.

En mocht je daarna nog zin hebben in een kop koffie met iets lekkers: Hotel New York heeft een eigen bakkerij waar verrukkelijke lekkernijen vandaan komen, zoals oreo-taartjes en verse tompouces.

De lunch loopt tot 17:00 en wordt snel geserveerd. Dat maakt dit een goede plek om ’s middags een uurtje langs te gaan en te genieten van alles dat er mogelijk is.

ENTOURAGE:

Hotel New York ambieert niet om hightech en spiksplinternieuw te zijn’, vertelt Michel ons. ‘De charme zit juist in de verwijzingen naar de historie van dit pand.’ In de 7 vergaderlocaties die dit hotel biedt is alles tiptop verzorgd. Je kan hier vanaf 6 personen al terecht om je eigen vergaderzaaltje te huren.

Het restaurant is groot, hoog en opgedeeld in verschillende delen. Dit maakt dat er veel keuze is in zitplaats en placering. Op zaterdagen zit het compleet vol en Michel vertelt trots dat er zelfs wachtrijen staan bij het terras.

In de kelder van het hotel vind je de ‘New York Basement’. Een bijzondere plek in de stijl van vooroorlogs Manhattan. De intiemere sfeer is totaal anders dan het restaurant op de begane grond en ook het menu is hier anders. Daryl Lieuw-On, beste bartender van 2017, is hier verantwoordelijk voor de bar: dan weet je dat het een mooie avond wordt.

WAAR STAAT DIT RESTAURANT VOOR:

In de stad van de vernieuwing is Hotel New York een welkome afwisseling die historie koestert. Het gevoel van thuis komen in de drukte van een grote stad en de persoonlijke benadering. Bekende Nederlanders als Jochem Myjer, Marlies Dekkers en de voetbalhelden van Feyenoord zweren bij dit hotel. Anouk schreef hier vrijwel alle nummers van haar vierde studioalbum genaamd… Hotel New York.

Dit is een plek waar je met een gerust hart je collega’s mee naartoe kunt nemen of de vrijdagmiddagborrel kunt organiseren. Een 4-sterren hotel dat zoveel meer is dan alleen een hotel. Het is een gevoel, een verhaal en een belevenis. Kwaliteit, service en bovenal: echt gastheerschap.

En mocht je niet genoeg van dit hotel kunnen krijgen: in samenwerking met Mascolori heeft Hotel New York een ‘jubileumschoen’ gelanceerd. Een prachtig paar herenschoenen met op de ene schoen de kaart van West-Europa en op de andere schoen de kaart van Noord-Amerika. Op beide schoenen zijn Rotterdam en New York uitgelicht.

Deel dit artikel

Laura Melenhorst

Hoi, mijn naam is Laura en binnen SmartUp Network schrijf ik over Hospitality. Dus wil je weten waar je heerlijk kan ontbijten, lunchen, dineren of borrelen met je zakenpartner(s)? Stay tuned!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + eight =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.