Blog

Sneller werken als video editor

Als creatief video editor staat de kwaliteit van je project natuurlijk altijd voorop. Maar tegelijkertijd is het ook ontzettend belangrijk om snel en efficiënt te werken. Dit is zowel waar wanneer je als video editor voor een bedrijf werkt of als je een freelance video editor bent die voor zichzelf werkt. In dit artikel bespreken we een aantal simpele en effectieve manieren om sneller te werken als video editor. Logischerwijs beginnen we bij de basis, namelijk de juiste apparatuur.

Goed laptop en gear

Laten we eerlijk zijn. Het draaien van editing programma’s kost net even wat meer computerkracht dan Microfoft Word. Niks is frustrerender dan constant vertraagd te worden door een langzame of zelfs vastlopende laptop. Investeren in een goede laptop is daarom een pré. Maar hier blijft het niet bij. Je bent namelijk alleen maar zo snel als je zwakste schakel. Werk je bijvoorbeeld met een externe harde schijf? Zorg er dan voor dat ook dit een SSD schijf is. Zorg dat je de snelste USB kabel hebt voor een snelle overdracht van bestanden.

Organiseer

Het kost wat extra tijd aan het begin maar zal aan het einde van je project ontzettend veel tijd en werk schelen, het goed organiseren van je assets en videobeelden. Een standaardverdeling van mappen in je project is bijvoorbeeld, beelden, project files, graphics, audio en foto’s. Het is ook mogelijk om te organiseren per datum en welke camera de beelden op geschoten zijn. Dit laatste aspect is belangrijk wanneer je gaat color graden.

Leer de keyboard shortcuts

We kennen allemaal die editor die niet of nauwelijks zijn muis nog gebruikt. Je kunt jezelf ontzettend veel tijd besparen dor de belangrijkste keyboard shortcuts te leren. Dit is niet iets wat je in een dag doet maar iets wat je langzaam opbouwt. Probeer regelmatig te zoeken naar shortcuts voor functionaliteiten die je vaak gebruikt en implementeer elke keer weer een nieuwe tot je ze allemaal kent.

Eindversie

Er is een reden dat we spreken over een eerste, tweede en eindversie. Zorg ervoor dat de versies niet door elkaar heen gaan lopen. Dit betekent bijvoorbeeld dat je bij de eerste versie nog niet begint met color graden en je bij de eindversie niet ook nog bezig met het sorteren van je beelden. Een laatste goede tip om sneller en efficiënter te editen is ook om goede ideeën op te schrijven in een notitieboekje. Op deze manier kun je snel doorwerken zonder afgeleid te zijn door een goed idee die je pas later kunt implementeren.

Geef een reactie