Blog

Wat te doen bij letselschade?

Letselschade, daar krijg je niet elke dag mee te maken. Het is wel belangrijk dat je op de hoogte bent van wat je moet doe als je zelf letselschade oploopt. Wat zijn de mogelijkheden? Wat voor recht heb je en hoe zorg je ervoor dat jouw letselschade vergoed wordt? Zorg ervoor dat je altijd de hoogte bent van rechten die je hebt! In deze blog nemen we je in het proces wanneer je letselschade hebt opgelopen.

Zo snel mogelijk melden

Meld het na het letsel zo snel mogelijk bij een arts, zoals je huisarts of de spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Als je een klacht tegenkomt, neem deze dan onmiddellijk op. Op deze manier lijdt het geen twijfel of er tijdens dit proces een ongeval heeft plaatsgevonden en of het letsel ook daadwerkelijk door het ongeval is veroorzaakt. Het is belangrijk dat je daarbij goed aangeeft wat er gebeurd is en hier goed over nadenkt. Wat is precies gebeurd en vertel de details.

Juridisch hulp inschakelen

Om ervoor te zorgen dat je de rechten van het slachtoffer krijgt, is het verstandig om juridische hulp in te roepen bij bijvoorbeeld een letselschade bureau. Het bureau die gespecialiseerd is in letselschade, weet als geen ander de schade op te lossen. Hij begeleidt je door het hele proces heen van het oplossen van claims, en beschermt je tegen fouten. Hij kan je adviseren en assisteren bij het verzamelen van bewijsmateriaal en jouw belangen behartigen bij onderhandelingen met deskundigen en belangrijke verzekeringsmaatschappijen of andere partijen. Maak niet van de ene op de andere dag impulsieve keuzes.

Bewijs verzamelen

Bewijs verzamelen is erg belangrijk in dit proces. Om iemand aansprakelijk te stellen is het belangrijk om met bewijs te komen. Het is belangrijk om vanaf het eerst moment direct alles te noteren. Noteer bijvoorbeeld alle kosten die je hebt gemaakt en de tijd waarmee je in behandeling bent geweest. Bewijs ook welke activiteiten je niet kunt uitvoeren vanwege een blessure bijvoorbeeld. Wanneer je bepaalde handelingen niet meer kan uitvoeren kan dit namelijk invloed hebben op je toekomst, op je werk en dus op je inkomsten en zekerheid. Het is belangrijk dat je dit netjes bijhoudt. Het makkelijkste is om dit digitaal te doen. Hierdoor heb je altijd en over toegang tot de documenten en kan je gemakkelijk het overzicht bewaren. Denk hierbij goed over na waar je het opslaat en wie er toegang heeft en krijgt tot het document. Hierdoor weet je zeker dat het niet mis kan gaan.

Geef een antwoord