Blog

Zet je tuinset in de zon!

Het is langzamerhand wel lente en dat betekent dat het steeds wat warmer wordt. Het is nu nog te koud om ‘s avonds in de tuin te eten, maar over een paar weken kan dat misschien al wel. Dus het is tijd om je tuinset af te stoffen en in te oliën, want het barbecueseizoen staat op het punt te beginnen! Of misschien is het tijd om een tuinset te gaan kopen, als je die nog niet hebt of op je huidige set uitgekeken bent. Als je daar op tijd mee begint, wordt je niet zomaar verrast door de eerste zonnestralen zonder dat je ergens op kunt zitten.

Het kan ook op een kleedje

Je hoeft natuurlijk niet meteen een heel nieuw meubilair voor in de tuin aan te schaffen, je kunt ook gewoon kiezen voor een goed buitenkleed. Een kleed dat mooi is, maar dat ook een beetje tegen weer en wind kan. Misschien zit je immers gewoon liever op de grond, omdat je van picknicken houdt. Op een kleed kun je bovendien meer mensen kwijt dan op stoelen, want je kunt makkelijk een beetje inschikken en er past veel op. Daarnaast is zo’n kleed ook multi inzetbaar, want je kunt het natuurlijk ook als een tafelkleed gebruiken. Dubbel plezier.

Planten en bloemen

Naast tuinmeubilair en de al dan niet aanwezige kleden en doeken wil je natuurlijk ook dat je tuin er een beetje florissant uitziet. Staat er bij jou al wat groen in de tuin? Zo ja, dan is het in de lente tijd om lekker in de tuin te gaan werken. Een beetje bijsnoeien en bij planten en onkruid wieden, en het ziet er in no time weer goed uit. Als je nog helemaal geen planten of bloemen hebt is dit een goed moment om even naar het tuincentrum te gaan en wat dingen uit te kiezen die je mooi vindt en die bij je tuin passen. Als je voorgestekte planten kiest in plaats van zaadjes ben je zo klaar, dan hoef je ze alleen maar linea recta in de grond te zetten.

Klaar voor de lente?

Met je afgestofte of je nieuwe tuinset, je kersverse buitenkleed en al je nieuwe en bijgeknipte planten in je tuin ben je helemaal klaar voor de lente, en voor een fijne zomer in de tuin. De tuin waarin je straks met je hele gezin, je vaste vriendengroep of de buren lekker kan genieten van het mooie weer.

Geef een reactie